Які свята відзначають 29 листопада (іменини, народні прикмети)

a6d5969a803110b3b2191e5931aea560-696x490

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 29 листопада в Україні і світі.  

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 29 листопада в Україні і світі.

Свята 29 листопада 

Сьогодні — Міжнародний день солідарності з палестинським народом відзначається щорічно 29 листопада. Цього дня1947 року Асамблея ООН прийняла резолюцію про розділ Палестини.

Яке сьогодні релігійне свято

29 листопада церква вшановує пам'ять Левія Матвія. Він був обраний Христом одним з дванадцяти апостолів та згаданий у списках апостолів приведених у Євангеліях та Діяннях Апостолів.

Євангелія від Марка та Луки розповідають як Левій Матвій був покликаний Ісусом Христом. Неподалік від Капернаума проходив Ісус зі своїми учнями й побачив на митниці Матвія, який збирав мито. Побачивши Ісуса, Матвій запросив Його з учнями до свого дому на трапезу. Це сильно обурило фарисеїв, які вороже ставилися до Ісуса. Ісус покликав Матвія за Собою і він погодився.


Франс Галс - Web Gallery of Art: Зображення Info about artwork

Матвій мав спочатку ім'я Левій (прив'язаний), син Алфія. Багато євреїв мали по два імені: одне — від народження і нове — при виявленні певних рис характеру, нових якостей і положення людини. Ім'я Матвій, Матей походить від єврейського «Матай» і є скороченням від «Матанай»(та рівне по значенню грецькому «Теодор» і відповідно українською «Богдан») та означає «Богом даний, Божий дар».

Після вознесіння Ісуса Христа Матвій довгий час залишається у Палестині й проповідує християнське вчення в Юдеї, потім в Ефіопії, серед мідян та персів. Люди, що слухали Матвія в Юдеї, просили його написати свої розповіді про Христа. На прохання своєї пастви в Юдеї, Матвій написав Євангеліє. Вважається, що Євангеліє від Матвія написано через 8 років після вознесіння Господа Ісуса, себто у 41 році після Різдва Христового.

Час і обставини смерті Матвія достеменно не відомі. Одні стверджують, що Матвія 60 року після Різдва Христового спалили на вогні в Ефіопії за наказом князя Фульвіана, інші, що Матвій закінчив своє життя не мученицькою смертю, а помер від старості. Місце поховання апостола достеменно не відоме, проте в туристичних буклетах та статтях часто зазначається, що могила апостола знаходиться в Гоніо, насправді Грузинська православна церква вважає, в Гоніо похований апостол Маттій (грузинською мовою — Матата). За іншою традицією вважається, що могила апостола знаходиться в італійському місті Салерно.

Іменини 29 листопада 

Цього дня іменини святкують: Василь, Віктор, Дмитро, Іван, Макар, Матвій, Михайло, Микола, Сергій та Федір.

Народні прикмети 29 листопада

  • Якщо хтось дав вам пораду в цей день, можна сміливо йому слідувати
  • Якщо річ надіти навиворіт перед виходом з дому в цей день, то подорож буде невдалою
  • Тепла і дощовита погода 29 листопада – зима буде теплою і м’якою

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: