З початку року в Україну імпортували рекордну кількість авто, 80% - вживані

авт
фото ілюстративне

За три місяці поточного року до країни ввезли більше 470 тисяч легковиків.

У порівнянні з першими дев’ятьма місяцями минулого року імпорт легкових автомобілів в Україну цього року зріс на 40%, що є рекордним рівнем для такого періоду часу.

Про це повідомляє Укравтопром.

«У порівнянні з першими дев’ятьма місяцями минулого року імпорт легковиків зріс на 40 відсотків і був оцінений митницею майже в 3,3 млрд доларів США. Через активну легалізацію так званих євроблях понад 82% в цьому обсязі склали машини, що були в експлуатації, імпорт яких в річному обчисленні продемонстрував 38-відсоткове зростання», - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними Укравтопрому, збільшився й імпорт нових автомобілів в Україну.

«Імпорт нових автомобілів збільшився на 49 відсотків, за дев’ять місяців в Україну було завезено 82 тисячі нових легкових іномарок. Закупівля нових авто обійшлася імпортерам в $1,6 млрд», - йдеться у заяві.

Вперше у поставках нових легкових автомобілів домінував імпорт з Китаю. Так, за даними Укравтопрому, з початку року з КНР в Україну завезли більше 18 тисяч авто.

«Далі йдуть Японія і Румунія, звідки в країну прибуло 17 338 і 8 371 нових машин відповідно. Найбільша кількість автомобілів з пробігом, розмитнених з січня по вересень, прибули в Україну з Німеччини – 98 442 шт. На другому місці США, звідки імпортували 59 062 вживаних авто. На третьому місці Польща – 38 061 машина», - розповіли в Укравтопромі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: