Незабаром Кабмін затвердить ціни на пластикові пакети

пакет
фото з відкритих джерел

Обмеження обігу пластикових пакетів в Україні  набирає чинності 10 грудня.

До кінця тижня уряд має затвердити ціни на пластикові пакети.

Як пише Уніан, про це повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко (фракція «Слуга народу»).

Бондаренко розповів, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів разом з Міністерством економіки розробили й подали на уряд проект постанови на реалізацію закону про обмеження обігу пластикових пакетів.

«Уряд відправив на доопрацювання з невеличким строком. Сподіваюся, що на цьому тижні буде вже остаточно прийняте рішення про встановлення цін на ті пакети, які будуть в обігу», - сказав голова екологічного комітету.

Він нагадав, що закон вступає в дію в три етапи.

Перший етап - з 10 грудня вводиться обов’язкова реалізація пакетів за кошти, а безкоштовне розповсюдження забороняється.

«Поступово наші громадяни будуть звикати до того, що краще приходити до магазину зі своєю еко-торбинкою або з якоюсь постійною тарою та складати туди товари, ніж кожен раз купувати пакети та витрачати додаткові кошти», - наголосив Бондаренко.

За його словами, ціни на пакети має визначити уряд.

«Думаю, що вони будуть не надмірні - від 2 до 3 гривень за один пакет».

Голова екологічного комітету повідомив, що другий етап починається з березня 2022 року - заборона розповсюдження пакетів до 50 мікрометрів.

«І третя стадія - з 1 січня 2023 року – заборона використання всіх пакетів до 50 мікрометрів, навіть тих, які зараз будуть використовуватися як первинна тара, тобто йдеться про тару для риби, м’яса, для сипучих круп», - сказав Бондаренко.

Він нагадав, що законом передбачені штрафи за безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів - від 1700 до 3400 гривень, а за повторне порушення - від 3400 до 8500 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: