ОДА більше не проситиме залишити Львівщину в «червоній» зоні

IMG_7304-696x464

Львівщина може покинути «червону» зону карантину на початку наступного  тижня.

Львівщина може покинути «червону» зону карантину на початку наступного тижня.

Про це під час брифінгу 30 листопада розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

За його словами, це пов’язано з новими обмеженнями, які почнуть діяти на територіях, що належатимуть до «жовтої» зоні епіднебезпеки.

Орест Чемерис нагадав, що вже минулого тижня Львівщина не відповідала показникам захворюваності вищезазначених МОЗ для «червоної» зони. Відтак, минулого вівторка державна комісія ТЕБ і НС розглядала можливий вихід області з «червоної» зони. Втім, Львівська ОДА звернулася до комісії з проханням залишити область у «червоній» зоні. Як тоді пояснив Орест Чемерис, зниження рівня захворюваності відбувається занадто повільно, а стабілізація епідситуації є нестійкою.

Сьогодні ж директор департаменту заявив, що Львівська ОДА більше не звертатиметься до державної комісії ТЕБ і НС щодо перенесення виходу Львівщини з «червоної» зони.

Він уточнив, що причиною стали нові посилені обмеження для «жовтої» зони, які розпочнуть діяти з 6 грудня. Йдеться зокрема про обов’язкову вакцинацію для відвідання певних закладів.

«Вчора опублікували постанову Кабміну, в якій йде мова про те, що в «жовтій» зоні запроваджуються додаткові обмеження для невакцинованих. Ці правила почнуть діяти за тиждень після опублікування, тобто з 6 грудня. Відтак, якщо Львівщину переведуть з «червоного» рівня до «жовтого», то для невакцнованих продовжує діяти так званий локдаун. Відтак ЛОДА більше не проситиме залишити Львівщину в «червоній» зоні і область може покинути найсуворішу зону тоді, коли почнуть діяти нові обмеження для «жовтої», – пояснив Орест Чемерис.

Рішення про додаткові обмеження для невакцинованих у «жовтій» зоні він пояснив тим, що під час останньої хвилі коронавірусу більшість пацієнтів у стаціонарі були невакциновані. Відтак, обмеження запроваджують, щоб зменшити навантаження на медичну систему.

«Ці зміни є вимушеним кроком. Впродовж останньої хвилі ми спостерігали тенденцію, що в стаціонарах саме невакциновані пацієнти. Частка вакцинованих становила 3-4%. Тому для зменшення навантаження на систему охорони здоров’я запровадили додаткові обмеження для невакцинованих», – заявив директор департаменту.

Нагадаємо, вчора була опублікована постанова Кабміну, згідно з якою на територіях, віднесених до «жовтої» зони епідеміологічної небезпеки, запроваджено додаткові обмеження для невакцинованих осіб. Відтепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні можна буде лише тим людям, які отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або мають негативний тест чи сертифікат про одужання. Ця ж норма поширюється і на співробітників. Нові правила наберуть чинності 6 грудня.

Станом на сьогодні загалом 2350 пацієнтів перебувають на стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров‘я області. Завантаженість ліжкової мережі становить 45,5%. 199 осіб перебувають в реанімаційних відділеннях, з них 77 - на апаратах ШВЛ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: