На Львівщині з початку року працевлаштували майже тисячу людей з інвалідністю

a01bff4c-40c1-4bc2-abcc-05fa5e2f0e97-1024x636

Нинішнього року до соцслужб зайнятості у Львівській області щодо роботи звернулися понад п'ять тисяч мешканців із івалідністю.

З них майже тисячі вдалося знайти місце праці на постійній основі, сотню – забезпечити громадськими та іншими роботами тимчасового характеру, чотирьом – надати одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власної справи, розповіли в обласному центрі зайнятості.

«Щомісяця служба зайнятості оперує інформацією про наявність в області 5-6 тис вільних робочих місць і вакантних посад. Серед цих пропозицій не завжди є прийнятна робота для осіб з інвалідністю. Тому таким клієнтам надаються профорієнтаційні послуги, мета яких – визначити, яка сфера діяльності їм підходить з урахуванням індивідуальних рекомендацій медиків»,- розповів директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.

Якщо для відвідувачів з інвалідністю відсутні варіанти працевлаштування, їм пропонують професійне навчання.

Так, у січні-листопаді за скеруванням служби зайнятості навчалися понад 300 безробітних з інвалідністю. Здебільшого вони підвищували кваліфікацію за професією «оператор котельні», «машиніст (кочегар) котельної», «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», здобували фах монтажника сантехнічних систем і устаткування, верстатника деревообробних верстатів, майстер манікюру, а також стажувалися на робочих місцях продавця, касира торговельного залу, швачки, вишивальниці, машиніста пакувальної машини та інших.

На початку грудня роботу шукали 1,3 тис безробітних з інвалідністю, у тому числі понад 700 жінок, 130 – молодь віком до 35 років, майже 600 – жителі сільської місцевості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: