У МОЗ розповіли, коли українці зможуть отримати третю дозу вакцини від коронавірусу

IMG_5345-747x420
Фото з архіву редакції

Бустерна доза буде доступною орієнтовно у січні-лютому, втім поки що дуже мало громадян щепились принаймі вперше.

Уже з наступного року українці зможуть вакцинуватись третій раз проти коронавірусу.

Про це міністр охорони Віктор Ляшко повідомив в інтерв'ю ВВС.

Dsy gjzcybd, що ВООЗ закликає не робити бустерні дози, а вакцинувати якомога більше населення, щоб призупинити активну циркуляцію вірусу.

«Ми наближаємось до того, що через 2-3 тижні в Україні двома дозами буде вакциновано 40% дорослого населення. Але в нас завдання ㅡ 70%. Щоб збільшилась кількість українців, вакцинованих принаймні першої дозою. Бо це все одно захист проти тяжкого перебігу COVID-19», ㅡ сказав міністр.

У пріоритеті, каже Ляшко, має бути вакцинація людей, які взагалі не щепилися.

Орієнтовно, українці зможуть отримувати бустерні дози вакцини з січня-лютого 2022 року. Бустерна вакцинація можлива буде і раніше, якщо перше щеплення отримають принаймні 60% українців або повністю вакцинуються принаймні 50%.

«Якщо ми так хочемо захистити українців, то давайте просити й переконувати тих, хто ще не прийшов на щеплення. А таких у нас понад 10 млн. Бо це захист наш із вами, це захист наших рідних. Оце треба зрозуміти, а не займатися егоїзмом ㅡ мені по барабану, що буде відбуватися в країні, мені треба бустерну дозу», ㅡ сказав міністр охорони здоров'я.

за даними МОЗ, в Україні станом на ранок середи, 1 грудня, щеплення проти коронавірусу мають 13468635 людей, з них отримали першу дозу – 13468633 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 11279127 людей. Загалом проведено 24 747 760 щеплень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: