В Україні побудують завод сучасних дронів

дрон1
фото ілюстративне

Президент Володимир Зеленський заявив, що у 2022 році фінансування сектору оборони і безпеки перевищить 320 мільярдів гривень, це дозволить розпочати будівництво першого в Україні заводу сучасних дронів.

Про це пише «Економічна правда».

«Я пишаюсь тим, що вперше за 30 років у 2022 році фінансування сектору оборони і безпеки перевищить 320 мільярдів гривень. При тому, що у 2018 році ця сума була лише 192 мільярди гривень.

У межах цих коштів ми вперше запускаємо комплексну ракетну програму, програму відновлення українського флоту, створення кібервійськ в Україні. Вперше за період незалежності ми будуємо літаки Антонов Ан-178. А також розпочинаємо будівництво заводу сучасних дронів», - заявив президент.

Раніше надзвичайний та повноважний посол України в Туреччині Василь Боднар заявив, що в Україні вже почались підготовчі роботи зі створення виробничих потужностей та виробництва безпілотників Bayraktar на території країни.

Йдеться про повномасштабне виробництво безпілотних апаратів, які можуть використовуватись як для потреб Збройних сил України, так і для постачання на ринки третіх країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: