Загиблі герої листопада: хто вони

війна
Фото: Noah Brooks

За весь час війни на Донбасі Україна офіційно втратила 4521 солдата. В період з 1 по 30 листопада в зоні ООС загинуло 9 українських військових.

2 листопада під час обстрілу українських позицій російськими військами поблизу Павлополя на Донеччині, внаслідок поранень несумісних з життям загинув 31-річний Сергій Єлисєєв.

Сергій був військовослужбовцем 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади, мешканцем міста Дніпро.

На військовій службі в ЗС України – з 2015 року, спочатку проходив службу в 93 ОМБр, в 128 ОГШБр – з 2019 року. Залишилися батьки, дружина та син.

6 листопада загинула молодша сержантка 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка, 24-річна Тетяна Алхімова зі с. Козачі Лагері Херсонської області.

2019 року отримала вищу освіту в Херсонському державному університеті та ступінь «бакалавр» за напрямком підготовки «туризм». На військовій службі в 57 ОМБр - з 16 серпня 2019 року. Спочатку проходила службу на посаді радіотелефоніста, згодом була переведена на посаду зовнішнього пілота (оператора).

Зазначається, що військова загинула від кульового поранення, несумісного з життям.

7 листопада російсько-окупаційні війська на Донбасі вбили українського військового Віталія Павлисько.

Військовослужбовець служив за контрактом у 24-ій окремій механізованій бригаді імені короля Данила на посаді головного сержанта.

На військовій службі Віталій – з 2015 року. Народився 29 листопада 1973 року у Яворові Львівської області.

10 листопада в зоні ООС під час виконання бойового завдання внаслідок тромбоемболії легеневої артерії помер 34-річний Володимир Анатолійович Феняк.

Був мешканцем села Йосипівка Голованівського району Кіровоградської області, молодший сержант, командир вiддiлення взводу управлiння протитанкової артилерiйської батареї 40-ої окремої артилерійської бригади.

Володимир Феняк неодружений, у нього залишилися батьки, брат і сестра.

12 листопада  в Луганській області загинули двоє військових 79-ої окремої десантно-штурмової бригади підполковник Руслан Прусов та майстер-сержант Вадим Федосеєв.

Машина, в якій пересувались бійці, підірвалася на протитанковій міні. Ймовірно, було закладено фугас.

У 44-річного підполковника Руслана Прусова залишилися дружина та маленька донька.

Вадим Федосєєв – 51-річний майстер-сержант із Миколаївщини присвятив армії практично все своє життя. Ще з 14 років він був вихованцем військового оркестру. 2009 року Федосєєв вийшов на військову пенсію. А в березні 2014-го чоловіка мобілізували.

Фото: Мілітарний.

 

19 листопада внаслідок ворожого вогню загинув 33-річний старший солдат, снайпер підрозділу 8 ОПспП Мрачковський Уберт Валерійович з міста Хмельницький.

У 2006 році був призваний на строкову військову службу до 80 оаемп. В 2014 році брав участь у боях за Савур-Могилу у складі 51 ОМБр, був поранений, проте після одужання повернувся на фронт. Брав участь у боях за Дебальцеве у складі 128 ОГШБр.

За мужність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу, зразкове виконання військового обов'язку 03.11.2015 року був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Залишилися мати, дружина та двоє дітей.

 

23 листопада в районі проведення ООС  помер Полторацький Олексiй Володимирович, військовослужбовець 74ї ОРБ (причина смерті - не повідомляється).

26 листопада вд кулі снайпера на Донбасі загинув військовий Збройних Сил України – старший оператор 2-го протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону військової частини А0693 старший солдат Алі Наіб Алхаслі.

Пораненого військовослужбовця намагалися врятувати медики, але, на жаль, не змогли. Алі Алхаслі було лише 29 років.

Чоловік народився 22 січня 1992 року в Азербайджані. Жив у Харкові.

У Збройних Силах України – з 2018 року у складі 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи.

Підготувала Софія ДУДАР

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: