Бойовика, що намагався підірвати електропідстанцію на Донеччині, засудили до 12 років

dysersiyi-donechchyna

Димитровський міський суд у Донецькій області виніс вирок мешканцю Покровська, якого обвинувачували у спробі диверсії та співпраці з терористами.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Прокурорами у суді доведено, що представник одного з розвідувальних підрозділів НЗВ РФ створював дієву агентурну мережу на території Донецької області. Завданням зловмисника було проведення розвідувально-підривної діяльності, вчинення терористичних актів та диверсій на підконтрольній українській владі території Донеччини.

До своєї незаконної діяльності він залучив колишнього 31-річного «колегу», який з квітня 2020 року систематично за допомогою мессенджеру «Telegram» передавав учаснику НЗФ інформацію про місця дислокації, маршрути пересування військової техніки та військовослужбовців ЗСУ, які беруть участь у проведенні ООС у м. Покровську та м. Костянтинівці.

Окрім цього, у листопаді минулого року обвинувачений за 1500 доларів США мав вчинити диверсію на об’єкті критичної інфраструктури, а саме підірвати опору лінії електропередач біля підстанції розподілу електроенергії «Красноармійськ».

27 листопада 2020 року «підривника» викрили та затримали до вчинення злочину. Під час огляду у нього виявили засоби зв’язку, грошові кошти, саморобний вибуховий пристрій та пульт управління до нього.

Вироком Димитровського міського суду посібнику терористів призначено покарання у вигляді 11 років 10 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: