На Львівщині цьогоріч відремонтували 220 кілометрів доріг: наступного року обіцяють не менше

221966901_1164042007396768_1661621874123540581_n

На ремонт місцевих доріг на Львівщині цьогоріч залучили з бюджетів різних рівнів понад 1, 5 млрд гривень.   

На ремонт місцевих доріг на Львівщині цьогоріч залучили з бюджетів різних рівнів понад 1, 5 млрд гривень.

Про це під час брифінгу розповів заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

«Першочергово концентрували увагу на великих об’єктах – це автошляхи  Рава -Руська - Гайок, Золочів - Красне,  Стрілки – Новий Кропивник, Сокаль - Стоянів, Перемишляни - Чемеринці – Плугів. Цього року, ремонтуючи дорогу,одразу відновлювали і мости, які є на ній. Так, завершили ремонт 13 мостів із 16 запланованих. Найбільший – у Крушельниці. Ремонт трьох переправ на дорогах Східниця – Верхнє Синьовидне,  Пирятин – Гораєць та  Мшанець – Стрілки продовжимо у 2022-му», - розповів Юрій Бучко.

Щодо доріг прикордоння, то за словами заступника голови, цього року частину робіт виконали на  дорогах – Бориня –Боберка та Турка –Лопушанка, та завершили  дорогу Мшанець - Стрілки.  Зараз виготовляється проєктно-кошторисна документація на ремонт ще трьох напрямків -  Белз – Великі Мости, КПП «Варяж» – Боянич та  Варяж – Белз.

Щодо проєкту «Мале карпатське коло», то як розповів Юрій Бучко паралельно відбуваєються проєктні та ремонтні роботи.

«Заплановані роботи на дорогах Славське –Хащованя, Славське – Вигода виконані. Маємо готову проєктно-кошторисну документацію на будівництво двох нових доріг. Сподіваюсь, весною дамо старт», - розповів заступник голови.

За його словами, на наступний рік планується залучити принаймні не менші кошти  ніж минулоріч.

«Хочемо залучити фінансовий ресурс рівнозначний цьогорічній сумі , але точно не менший. Завершити ремонт доріг прикордоння як пріоритет, реалізувати Мале карпатське коло  і відремонтувати мостові переходи», - пояснив Юрій Бучко.

Своєю чергою, начальник служби автодоріг у Львівській області Олег Береза розповів, що починаючи з нового року, терміни договорів на експлуатацію доріг збільшать в кілька разів.

«В нас цього  року завершуються процедури по укладенню нових тендерних договорів на експлуатацію. Вже з наступного року та й деякі цьогорічні договори будуть тривати більше ніж три роки, бо ми ставимо вищі вимоги до стандартів ніж були раніше. І взагалі з кожним роком ми плануємо збільшувати термін експлуатації договорів, аби компаніям було цікаво вкладати більше коштів в свою техніку та використовувати сучасні підходи», - розповів Олег Береза.

Він додав, що цьогоріч відремонтовано одну з основних доріг - М-30(Дорога Єдності). Зараз, окрім мостових переходів, усі роботи завершені.

Також цьогоріч відремонтовано такі ділянки доріг: Жовква - Великі Мости, Мостиська – Самбір, Миколаїв – Городок, Бібрка –Романів.

Ще цього року служба автодоріг планує оголосити тендер щодо капітального ремонту шести ділянок на дорозі від Сколе до Славського та від Сколе до межі Львівської області.

«Наступного року основним проєктом буде Карпатське коло, орієнтовна вартість якого буде три мільярди гривень. Ну й те, що цього року підписано два меморандуми, один з яких - в активній фазі розробки на будівництво концесійної дороги, яка буде пролягати від Краківця до Львова, від Львова до Бродів та до Рівного. Це буде будівництво нової дороги по всіх високих стандартах європейської якості», - запевнив Олег Береза.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: