Понад пів сотні підвалів у будинках на Львівщині не підходять під укриття

ukryttia2-9bdee9615f1061a012e4cc034ce0a932
Фото: Високий Замок

У Львові обстежили споруди, які можуть бути використані як найпростіші укриття населення при виникненні надзвичайних ситуацій. Обстеження районні комісії проводили понад пів року.

Згідно з нормами, які визначила держава, мешканців Львівської міської територіальної громади забезпечено найпростішими укриттями на 197%, повідомили у пресслужбі міськради.

«З квітня по листопад цього року були проведені обстеження всіх наявних підвалів і споруд, які можуть бути найпростішими укриттями населення. Ми перевірили 6486 підвальних приміщень, із них за критеріями підходять 5 902. А 584 підвали, на жаль, не підходять для укриття, тому мешканці цих будинків будуть укриватися в інших приміщеннях. Ми також перевірили і укриття в управлінні освіти і закладах охорони здоров’я – там все відповідає вимогам, хоча по деяких школах є проблемні питання, над якими зараз ще працюємо», - прокоментував Віктор Іваніцький, керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради.

Укриття – це підвали житлових будинків, підземні паркінги, переходи – тобто ті приміщення подвійного значення, куди люди, в разі виникнення надзвичайних ситуацій, можуть укритися. Тому серед вимог до цих приміщень є відносно велика площа, наявність інженерних мереж – вода, тепло, світло тощо. За відповідність цих приміщень усім вимогам – відповідальний балансоутримувач цього ж приміщення.

Так, за результатами комісійного обстеження, в районних адміністраціях Львівської міської ради склали акти оцінки підвальних приміщень щодо можливості їх використання як найпростіших укриттів для населення, та організували їх облік.

Станом на 20 листопада 2021 року заведені книги обліку в електронному вигляді районних адміністрацій, управління освіти, управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики. Крім цього, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю  надала переліки споруд подвійного призначення (підземні паркінги, підземні переходи тощо), які введені в експлуатацію та такі, що будуються.

Всього по місту Львову обстежено 6 486 підвальних приміщень, із них 5 902 – як найпростіші укриття для населення.

584 житлових будинки не мають підвальних приміщень, або їх підвали не відповідають вимогам для обладнання найпростішого укриття для населення. Для цих житлових будинків відпрацьовані розрахунки укриття (переміщення мешканців у інші обладнані найпростіші укриття інших житлових будинків, тощо).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: