9 фільмів зі зимовою атмосферою

зима
Фото ілюстративне.

Перші дні зими — чудовий час, щоб насолодитись настроєм «холодних» фільмів. 

Перші дні зими — чудовий час, щоби насолодитись настроєм «холодних» фільмів.

ІА Дивись.info підготувала підбірку фільмів зі зимовою атмосферою.

P.S. супер популярних фільмів типу «Сам у дома» чи «Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та шафа» у підбірці немає.

«Сім'янин» (2000)

Успішного бізнесмена Джека Кемпбелла цілком влаштовує холостяцький спосіб життя, величезний статок і відсутність сімейних турбот. Напередодні Різдва Джек зустрічає в магазині незвичайного грабіжника, який хоче отримати гроші за свій лотерейний квиток, погрожуючи пістолетом. Джек купує у злочинця квиток, та наступного дня виявляє, що його життя докорінно змінилося. Якимось дивом він став сімейною людиною, одруженим на колишній дівчині з коледжу, а посаду директора займає людина, з якою Джек напередодні зіткнувся в магазинчику.

Кадр з фільму.

«Замерзла з Маямі» (2009)

Люсі Гілл — типова кар'єристка. Вона звикла до теплого клімату Маямі та способу життя цього міста. Дівчина не зупиниться ні перед чим, щоби зробити ще один крок вгору на шляху до успіху, який для неї означає великі гроші. Відрядження в крижану глушину Міннесоти стало для Люсі не найприємнішим сюрпризом, особливо коли вона натрапила на холодний, як місцевий вітер, прийом мешканців містечка.

Кадр з фільму.

«Форс-мажор» (2014)

Томас та Ебба – сімейна пара, яка разом зі своїми дітьми приїхала відпочивати на гірськолижний курорт. Затишний готель, прекрасні краєвиди та сонячна погода обіцяють незабутній відпочинок. Все сімейство катається на лижах, насолоджуючись чистим гірським повітрям, і ніщо не віщує лиха. Але одного разу, під час обіду на терасі готелю, вони стають свідками сходу потужної лавини, яка з величезною швидкістю рухається прямо на них. Усіх постояльців охоплює моторошна паніка і вони починають розбігатися у різні боки. У цей момент Томас хапає свій телефон і рятує лише власне життя, тоді як Ебба вкриває дітей. На щастя, ніхто не постраждав, але вчинок коханого чоловіка змушує жінку задуматися про правильність свого вибору, що тягне за собою низку великих змін у їхніх стосунках.

Кадр з фільму.

«Керол» (2015)

У 50-их роках в Америці сталося безліч змін, чого тільки вартує виступ Мартіна Лютера Кінга і закінчення расової сегрегації. Щоправда, до одностатевих стосунків в той час ставилися ще досить насторожено. Молода і чарівна продавчиня на ім'я Тереза ​​знайомиться з Керол, яка набагато старша і знаходиться в процесі розлучення. Героїні проводять разом дуже багато часу. Зрештою Тереза ​​усвідомлює, що закохана в свою подругу. Однак коли чоловік Керол дізнається про її відносини з дівчиною, він намагається використати це в суді, щоб отримати опіку над їхньою донькою.

Кадр з фільму.

«Ельф» (2003)

Бадді Гоббс — дитина, вихована ельфами на Північному Полюсі, виросла. Після того, як через свої величезні за мірками ельфів розміри, він починає ненавмисно руйнувати їх поселення, його відправляють у США, де йому належить дізнатися про те, хто він такий насправді.

Кадр з фільму.

«Зимовий гість» (1997)

На тлі відкритого зимового пейзажу сільської Шотландії історія зосереджується на нещодавно овдовілій Френсіс та візиті її матері Елспет. Елспет намагається втішити Френсіс, але вона пручається. У матері та доньки непрості стосунки. Коли вони тиснуть один на одного і ухиляються від взаємних нападок, сина Френсіс Алекса тягне до дівчинки-шибениці Ніті. Два хлопчики, Том та Сем, шукають на околицях пригоди. Дві літні жінки, Хлоя та Лілі, ходять на похорон незнайомих людей. Епізодичний фільм зрештою дивним чином пов'язує всіх цих персонажів, але в центрі драми залишається еволюція важких стосунків між матір'ю та дочкою.

Кадр з фільму.

«Відпустка за обміном» (2006)

Аманду і Айріс об'єднують схожі долі. Вони обидві досягли чималого успіху в кар'єрі, тільки ось особисте життя обох дам залишає бажати кращого. Прагнення Аманди і Айріс хоч якось змінити звичне середовище приводить їх на сайт обміну житлом на час відпустки. З перших хвилин знайомства жінки подружилися. І ось уже одна летить до Великобританії на зустріч Різдву, а друга проведе це чудове свято в Каліфорнії.

Кадр з фільму.

«Диво на 34-ій вулиці» (1994)

Напередодні Різдва Санту запрошують попрацювати у великий нью-йоркський супермаркет самим собою. Власники сусіднього магазину іграшок роблять все, щоб позбутися від старого, оскільки він гарантує конкурентам шалену популярність. Стараннями негідників Санта Клаус опиняється в суді, де змушений доводити, що він - справжній Санта Клаус.

Кадр з фільму.

«Таємниця Аляски» (1999)

У невеликому містечку Містері на Алясці всі жителі люблять хокей. Щосуботи в місті проводиться чемпіонат між місцевими командами на замерзлому міському ставку. Одного разу про Містері виходить стаття в великому спортивному журналі. Після цього колишній житель Містері Чарльз Деннер домовляється про проведення в містечку матчу між командою НХЛ «Нью-Йорк Рейнджерс» і місцевою збірною. Але настільки радісна подія для Містері затьмарюється низкою перешкод.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: