На Львівщині СOVID-сертифікати отримати стане легше

630_360_1633600804-585

На Львівщині відкриють нові пункти офлайн допомоги щодо отримання СOVID-сертифікатів у застосунку «Дія».

Про це під час брифінгу розповів в.о. начальника управління з питань цифрового розвитку Львівської ОДА Максим Столярчук.

За його словами, сьогодні є значний запит у суспільстві на допомогу у генерації ковід-сертифікатів.

Два центри підтримки «Дії», так звані пункти офлайн допомоги, у Львові працюють вже кілька тижнів -  у центрі Довженка, що на Сихові та в ТРЦ Вікторія Гарденс. Минулого тижня центр підтримки відкрили в Дрогобичі силами РДА та волонтерів.

«Керівництво Дрогобицької громади розуміючи запит мешканців на цю послугу повідомило, що цього тижня відкриють ще один такий пункт команди підтримки. Також у понеділок такі пункти силами РДА відкриють в Золочеві та Жовкві - за ініціативою керівництва громади, а до кінця наступного тижня - в Стрию. Усе це є можливим завдяки підтримці волонтерів. Кожна людина, яка має проблеми з генерацією ковід-сертифіката також може звернутися в ЦНАПи, які є поінформовані, що в такому випадку робити», - розповів Максим Столярчук.

Він нагадав, що Міністерство цифрової трансформації України запустило портал де можна отримати допомогу у випадку виникнення проблем під час генерації ковід-сертифіката.

««Дія» розширює можливості для громадян, зараз триває бета-тестування довідки про одужання та сертифікату на підставі ПЛР-тесту. Також сертифікат можна згенерувати для дитини: до 12 років батьками, а з 14 років дитина може зробити це самостійно», - розповів керівник управління.

За оцінками управління з питань цифрового розвитку Львівської ОДА, 600-750 тисяч  мешканців Львівщини уже користуються застосунком «Дія».

«Кількість користувачів збільшується щодня. «Дія» формує позитивну історію у користувачів від її використання. І щоб ця історія розвивалась Міністерство цифрової трансформації на національному рівні, а ми на регіональному, активно працює над інтеграцією «Дії» в усі сфери суспільних відносин та бізнесу. Щодня відбуваються зустрічі з представниками різних напрямків бізнесу: готельєрами, девелоперами, рієлторами, агенствами нерухомості, адвокатськими об'єднаннями, автосалонами, медичними центрами, бібліотеками, музеями. Ми пояснюємо такі механізми інтеграції з «Дія», як валідація, шеринг, використання QR-кодів і для всіх сфер пропонуємо детально описаний механізм. Такі можливості дозволять бізнесу бути клієнтоорієнтованим, а громадянам вільно користуватися право використовувати свої цифрові документи у повсякденному житті» - наголосив Максим Столярчук.

Нагадаємо, ідея створення пунктів офлайн допомоги з’явилася у міністерстві цифрової трансформації, як реакція на проблеми з генеруванням сертифікатів.

«З технічної точки зору «Дія» відображає дані, які коректно внесенні до реєстру. Якщо сертифікат не підтягується — це може бути ситуація, коли лікар допустив якусь помилку при внесенні даних. Якраз в центрі вакцинації є можливість відразу побачити, що щось не так з сертифікатом і команда підтримки відправить до лікаря, щоб він виправив, адже всі дані він підписує своїм електронним ключем і ніхто, крім нього, не може змінити дані в реєстрі. Тобто служба підтримки не допомагає змінити дані в реєстрах. Є люди, які вперше стикаються з «Дією», і яким потрібна підказка, – як замовити сертифікат. Зараз «Дія» налаштована таким чином, що якщо є якась помилка, і сертифікат недоступний, то вказується причина. І з цим вже можна йти до лікаря», – розповів під час відкриття першого центру підтримки «Дія» у Львові, керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: