Скульптор з Львівщини створить пам'ятник Героям АТО/ООС у Володимирі

Image00036

1-го грудня у міській раді Володимира засідала комісія, яка обрала переможця конкурсу на найкращий проєкт пам’ятника «Воїнам, які загинули від агресії Російської Федерації».

Для розгляду комісії були представлені три макети проєктів, повідомляє Володими-Волинська міська рада.

Після тривалих дискусій та обговорень комісія визначилась із вибором та проголосувала за проєкт архітектора з Львівщини Любомира Кукіля, основою його скульптурної пропозиції є центральна фігура воїна з мечем у руках та розпростертими крилами за спиною, що уособлює собою силу, могутність та духовність. Постамент пам’ятника у вигляді трьох монументальних стел нагадує форму козацької могили – кургану. Додатковим акцентом композиції виступає дзвін, що розташований по центру між стелами. За задумом автора, цей елемент є сполучною ланкою між минулим та теперішнім і дозволяє вступати у взаємозв’язок із пам’ятником. Скульптор також запропонував свій варіант облаштування благоустрою навколо пам’ятника.

Комісія вирішила внести декілька доповнень: доопрацювати ідею з крилами, додати ще червоно-чорний прапор, а також відмовитись від фотографій.

Як зазначив автор проєкту, на виготовлення пам’ятника потрібно щонайменше 9 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: