«Справу Семенченка» передали до суду

67a9c7b-16semenchenko

Досудове розслідування за підозрою Семена Семенченка та інших співучасників завершено. Відповідний обвинувальний акт направлено до Шевченківського районного суду Києва.

Про це повідомили в СБУ.

У ході досудового розслідування слідчі СБУ встановили, що Семен Семенченко та інші організатори створили на території України незаконне збройне формування з організаційною структурою військового типу.

До НЗФ входили переважно колишні військовослужбовці та учасники бойових дій. Члени формування проводили військову, стройову та фізичну підготовку. На їх озброєнні перебувала вогнепальна зброя та вибухівка.

Також під час досудового слідства здобуто докази організації Семеном Семенченком терористичного акту в липні 2019 року, а саме: пострілу із ручного протитанкового гранатомета у будівлю, де розташовано ТОВ «Інформаційне Агентство «112-Україна».

Загалом у кримінальному провадженні повідомлено про підозру та скеровано обвинувальний акт стосовно 9 осіб.

На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено.

Нагадаємо, на початку 2021 року СБУ заявила про викриття не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування, так званої «приватної військової компанії». За даними слідства, організаторами «компанії» були колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкому загалу, як «позаштатний агент НАБУ».

Хто такий Семен Семенченко

Костянтин Грішин народився 6 червня 1974 року в Севастополі. Після початку війни на Донбасі він був командиром добровольчого батальйону «Донбас». У той час він приховував своє обличчя балаклавою. 2014 року Грішин змінив офіційно змінив ім’я на Семен Семенченко.

На парламентських виборах 2014 року балотувався від партії «Самопоміч». Був заступником голови комітету ВРУ з питань безпеки та оборони.

2016-2017 роки був один з організаторів торговельної блокади окупованих територій. У 2016 році на перевиборах балотувався на посаду Криворізького міського голови від «Об'єднання «Самопоміч».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: