Які свята відзначають 3 грудня (іменини, народні прикмети)

інвалідність

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят, які відзначають 3 грудня в Україні та світі.

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят, які відзначають 3 грудня в Україні та світі.

Свята та події 3 грудня 

Сьогодні — Міжнародний день людей з інвалідністю становлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно.  Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства — людей із інвалідністю.

Станом на зараз більш ніж 15% населення Землі має інвалідність.

Крім цього, 3 грудня відзначають Всесвітній день комп’ютерної графіки та Міжнародний день боротьби проти пестецидів — речовин, які використовуються в сільському господарстві, для контролю за розмноженням та попередження появи сільськогосподарських шкідників. У світовій практиці відомо в наш час понад 10 тис. найменувань таких препаратів.

Яке сьогодні релігійне свято

В церкві 3 грудня вшановують пам’ять святого Прокла, який жив приблизно в V столітті і служив єпископом в Константинополі та був учнем Іоана Злотоустого. Він проповідував християнство, а після смерті апостола Павла Іоанну обійняв пост єпископа. У цьому сані він активно проповідував, всіляко викриваючи єресь і язичництво. Також Прокл дбав про знедолених і прославився численними чудесами. Так, в період патріаршества Прокла сталося руйнівний землетрус, і місцеві жителі разом з Проклом вийшли на вулицю, щоб политись.

Під час молитви маленький хлопчик був підняти на небо, після чого повернувся цілим і неушкодженим, розповівши, що чув спів ангелів. Слова хлопчика повторили люди – і землетрусу більше не відбувалося. Після цього багато хто звернувся до віри.

Іменини 3 грудня

Сьогодні іменини святкують: Іларіон, Олександр, Олексій, Анатолій, Арсеній, Василь, Володимир, Григорій, Іван, Йосип, Ісак, Фекла та Ганна.

Народні прикмети 3 грудня

Кажуть, саме сьогоднішній день по-особливому небезпечний, мовляв, різна нечисть бешкетує: варто бути обережним.

Наші предки вірили, якщо в цей день, 3 грудня: вранці засніжило, то до полудня очікується відлига; пір’яні хмари пливуть одна за одною — невдозі очікуйте на хуртовину; сорока прагне залетіти під дах помешкання, буде заметіль; зацвіла кімнатна рослина, очікуйте поповнення в сім’ї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: