Штам «омікрон» не спричинив ще жодної смерті

Researcher with blood sample of New Variant of the Covid-19 Omic
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Штам коронавірусу "омікрон" не спричинив ще жодного випадку смерті у майже 40 країнах, де його було виявлено.

ВООЗ підтвердила, що ще потрібен час, щоб визначити, наскільки заразний цей штам, чи викликає він більш тяжкий перебіг захворювання, і наскільки ефективні методи лікування та вакцини проти нього, повідомляє УП.

Попередні дані свідчать, що дуже заразний варіант, який вперше був виявлений у Південній Африці минулого місяця, може викликати більш легкі симптоми, ніж його попередники, включно з "дельтою", яка зараз є домінуючим глобальним штамом.

Тим не менше, частина людей, інфікованих "омікроном", були госпіталізовані, а смертність вважається пізнім індикатором. Варіант "омікрон" поширюється в той час, коли лікарні в деяких країнах уже переповнені через сплеск захворюваності, спричинений штамом "дельта".

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що світ не повинен панікувати через новий штам Covid-19, але має підготуватися до його поширення.

Про це заявила провідна науковиця ВООЗ Сум'я Свамінатан. За її словами, нинішня ситуація дуже відрізняється від тієї, що була рік тому, пише ВВС Україна.

Згідно з повідомленнями, наразі Омікрон виявили у майже 40 країнах.

Досі незрозуміло, чи є цей штам більш сприйнятливим до вакцин. За попередніми даними вчених з Південної Африки, де Омікрон виявили вперше, він здатен певною мірою уникати імунного захисту Covid-19, хоча експерти попереджають, що цей аналіз не є остаточним.

Попереднє дослідження південноафриканських учених показало, що «омікрон» має утричі більше шансів викликати повторне зараження порівняно зі штамом «дельта» або попередніми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: