У Львові з почестями перепоховали захисника Донецького аеропорту

IMG_6943

У Львові сьогодні прощалися із старшим сержантом 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Олександром Бондарем, який загинув під час боїв за Донецький аеропорт ще у 2015 році.

У Львові сьогодні прощалися із старшим сержантом 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Олександром Бондарем, який загинув під час боїв за Донецький аеропорт ще 2015 року.

Олександр Бондар народився 2 вересня 1968 року у Львові. До Збройних Сил України був призваний за частковою мобілізацією в середині серпня 2014 року.

Старший сержант 7-ої роти 3-го батальйону 80-ої ОАЕМБР. В серпні-листопаді проходив навчання на Яворівському полігоні, а 8 листопада 2014 року, в складі підрозділу, відбув до зони бойових дій у місто Костянтинівка.

З 5 січня 2015 року — захищав Донецький аеропорт. Востаннє виходив на зв’язок 20 січня 2015 року. За свідченнями побратимів, того дня Олександр пішов розвідати, чи є можливість вибратися з терміналу. Знаходився в кінці 1-го «рукава» — біля розбитих автомобілів КамАЗ, після чого — зник.

Командир частини у лютому 2015-го повідомляв, ніби Олександр Бондар перебуває у полоні, однак у списках полонених він не значився.

12 травня 2015 року фрагменти тіла загиблого були забрані з Калінінського моргу міста Донецька. Разом з фрагментами тіла, серед іншого, був ремінь-портупея, на звороті якого був напис «Бондарь». До тіла у донецькому морзі була прикріплена записка «неизвестный мужчина (фрагмент), аэропорт». Вважався зниклим безвісти.

Був похований у Дніпрі як невідомий на Краснопільському кладовищі.

Родина військовослужбовця довго не визнавала його загиблим, сподіваючись, що він перебуває в полоні. Ідентифікували Олександра Бондаря за тестом ДНК через п'ять років.

Указом президента України від 12 квітня 2020 року за «особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України» нагороджений орденом За мужність III ступеня (посмертно).

Церемонія прощання розпочалася на території військової частини 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ, що на  вулиці Стрийській.

Після прощання у рідній частині, відбулася панахида у гарнізонному храмі Петра і Павла.

Поховали Героя Олександра Бондара на Алеї Героїв Личаківського кладовища.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: