Стартові ціни газу на українській біржі зросли на 27% за тиждень

images

Стартові ціни на природний газ ресурсу на Українській енергетичній біржі (УЕБ) 30 листопада — 3 грудня 2021 року зросли на 27,03%.

Про це йдеться в огляді ринку природного газу УЕБ, передає Укрінформ.

«Стартові ціни на ресурси зростали протягом тижня. У підсумку, станом на п’ятницю середня стартова ціна ресурсу грудня була вищою від показника понеділка на 27,03%», — йдеться в повідомленні.

Так, 30 листопада стартова ціна ресурсу грудня склала 29,5 тис. грн за 1 тис. кубометрів, а 3 грудня — 37,5 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

Загалом, в період 30 листопада — 3 грудня заявки на купівлю і продаж природного газу формували 11 компаній, у тому числі ЦПК «Нафтогаз Трейдинг», Укрспирт, Укравтогаз, «Крафт Енерджі». На довгостроковому ринку було продано 3,992 млн. куб. м природного газу. Реалізовані були позиції по ресурсах листопада і грудня в ГТС і позиції в ПСГ України.

На короткостроковому ринку було укладено 23 угоди на 790 тис. куб. газу на внутрішньодобовому ринку в газотранспортній системі та підземних сховищах.

У УЕБ зазначили, що європейські країни не можуть вирішити проблему малого обсягу запасів у газових сховищах: до початку грудня їх наповненість становила близько 70%. Відбір «блакитного палива» здійснюється з усіх ПСГ, пов’язаних з Газпромом, в Західній і Центральній Європі. Нарощенню споживання викопного палива додатково сприяють проблеми з генерацією енергії з відновлюваних джерел.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: