«Кіборгу» Петрові Полицяку присвоїли звання Героя України посмертно

petro-polyczyak
ПЕТРО ПОЛИЦЯК. ФОТО: КНИГА ПАМ'ЯТІ ПОЛЕГЛИХ ЗА УКРАЇНУ

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України захиснику Донецького аеропорту, військовослужбовцю 80-ої ОДШБр Петрові Полицяку посмертно.

Про це повідомляє Укрінформ.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Полицяку Петру Петровичу - солдату (посмертно)», - ідеться в указі президента.

Фото: Вісник.

Петро Полицяк – військовослужбовець з Дубна, який проходив військову службу у військовій частині А0284 у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді у Львові.

У 2014-му році брав участь в АТО, зокрема, в боях за Донецький аеропорт. У січні 2015-го року виніс важкопораненого побратима за межі аеропорту, допомагав транспортувати поранених. Воїн відбивав атаки ворога з кулемета, прикриваючи поранених побратимів. Отримав поранення у ліву руку, відмовився від евакуації на останньому транспортері, після чого став виконувачем обов'язків командира першого взводу.

Разом з 56-ма побратимами до останнього захищав новий термінал Донецького аеропорту. Загинув у віці 22 років під завалами плит після другого підриву, вчиненого бойовиками 20-го січня 2015-го року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: