Лідери п'яти країн закликали Путіна відновити «нормандські» перемовини

прапори

Останній саміт «нормандської четвірки» щодо Донбасу відбувся у Парижі у грудні 2019 року.

Лідери п’яти держав на тлі нарощування РФ військ біля українського прикордоння виступили з заявою, у якій закликали Москву відновити переговори з Києвом у режимі «нормандського» формату.

Заява оприлюднена на сайті Єлисейського палацу, пише Уніан.

Очільники держав та урядів під час зустрічі 6 грудня поділилися своїм аналізом напруженості між Росією та Україною і висловили рішучу повагу до суверенітету останньої.

Сторони заявили свою прихильність щодо дій, спрямованих для підтримки миру та безпеки в Європі.

«Усі вони нагадали про необхідність відновлення Росією переговорів з Україною у рамках так званої "нормандської групи" під егідою Франції й Німеччини», – йдеться у тексті заяви.

Нормандський формат - тип зустрічей у чотиристоронньому форматі (Україна - Німеччина - Франція - Росія), де обговорюються питання про російську збройну агресію проти України.

Назва формату походить від зустрічі глав цих чотирьох держав, яка вперше відбулася 6 червня 2014 року, в містечку Бенувіль, що в Нормандії (Франція).

Останній саміт «нормандської четвірки» по Донбасу відбувся у Парижі у грудні 2019 року. Після цього новий саміт планувалося провести в Берліні, але він так і не відбувся.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: