Львівщина — у «жовтій» зоні: які обмеження діятимуть 

IMG_5628-696x464-696x464
Фото з архіву редакції, ілюстративне.

Віднині сім областей, зокрема й Львівщина перейшли до «жовтої» зони адаптивного карантину, втім обмеження послабили лише частково, а деякі — посилили. 

Віднині сім областей, зокрема й Львівщина перейшли до «жовтої» зони адаптивного карантину, втім обмеження послабили лише частково, а деякі — посилили.

Які обмеження після скасування червоної зони діятимуть з сьомого грудня на Львівщині та яка сьогодні ситуація із коронавірусом — у матеріалі ІА Дивись.info.

Посилення у «жовтій» та «червоній» зонах

Найважливішим нововведенням є те, що більшість заборон стосуються невакцинованих мешканців. Щоправда, тепер можна мати бодай одну дозу щеплення проти недуги, аби потрапити до розважального центру, відвідати театри чи закупитись у непродуктових крамницях.

Водночас «жовтий» сертифікат про перше щеплення тепер діятиме тільки тридцять днів, а не 120, як це було раніше. У Міністерстві охорони здоров'я це пояснюють тим, що більшість українців відмовляються робити друге обов'язкове щеплення проти коронавірусу.

Аналогічні обмеження стосуються і роботи громадського транспорту. На Львівщині ці додаткові обмеження діють з 22 листопада під час приміських поїздок та мандрівок залізницею ще з 21 жовтня.

Умови «жовтої» зони

Згідно із нею, є обов'язковою фізична дистанція, масковий режим. Забороняється:

  • проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території,
  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць,
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів,
  • дошкільні навчальні заклади та 1-4 класи шкіл працюють у звичайному форматі, проте інші заклади освіти можуть працювати лише у разі наявності 80% вакцинованого хоча б одною дозою персоналу. Інакше — заклад освіти працює у дистанційному форматі.

Водночас немає обмежень щодо роботи закладів.

Умови «червоної» зони

У «червоній» зоні дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів. У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат, себто про обидві дози вакцини.

Обмеження «червоного» рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів «зеленого» COVID-сертифікату.

Ситуація із захворюваністю на Львівщині

У області минулої доби виявили 350 нових випадків інфікування коронавірусом. Найбільше зафіксували у Львівському районі, найменше — у Дрогобицькому.

У розрізі районів:

  • Дрогобицький: 5
  • Золочівський: 32
  • Львівський: 158 (м. Львів – 113)
  • Самбірський: 11
  • Стрийський: 79
  • Яворівський: 37
  • Червоноградський: 28.

У медзакладах, де проходять лікування пацієнти з коронавірусом у Львівській області, нині перебуває 1896 осіб, ліжкова мережа заповнена на 36,7%. Учора ушпиталили ще 155 людей.

Важливо, що більшість пацієнтів у стаціонарах є невакцинованими. Серед усіх щеплення від коронавірусу є тільки в 292 людей (обидвома дозами — у 173).

У МОЗ говорять, що невакциновані хворіють важче. Тим часом на Львівщині станом на сьогодні проведено 1693304 щеплення. Учора вакцинували ще 14290 оcіб (з них – 5111 осіб отримали першу дозу вакцини, 9179 – другу дозу).

За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 212 429 осіб. Померлих – 5627 людини. Одужали від коронавірусної інфекції – 190 069 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: