На тлі загрози з Росії Україна попросила у США зброю

сша
фото ілюстративне

Міністр оборони України Олексій Резніков просив у голови Пентагону Ллойда Остіна надати Україні системи озброєння, зокрема частину американської військової техніки, що призначалася для Афганістану.

Міністр оборони України Олексій Резніков просив у голови Пентагону Ллойда Остіна надати Україні системи озброєння, зокрема частину американської військової техніки, що призначалася для Афганістану до падіння Кабула, включно з радянськими вертольотами Мі-17.

Про це повідомляє Foreign Policy із посиланням на українського чиновника зі сфери оборони, пише УП.

Зустріч Резнікова та Остіна відбулася в Пентагоні в середині листопада. Українському міністру потрібні були системи озброєння аби змінити розрахунки Росії щодо початку чергового вторгнення в Україну.

За даними видання, список, який Резніков представив Остіну, включає підтримку повітряної та морської оборони та радіоелектронної боротьби – потенційний щит від руйнівних бомбардувань та електромагнітних атак.

Київ також просив про частину американської військової техніки, призначеної для Афганістану до падіння Кабула, включно з радянськими вертольотами Мі-17, які проходять технічне обслуговування в Україні, а також боєприпасами, які спочатку передбачалося відправити в афганську армію, повідомив український оборонний чиновник на умовах анонімності.

За даними Міноборони України, Росія розмістила близько 115 000 військовослужбовців біля кордонів України, на окупованому Кримському півострові та в окупованих районах Донецької та Луганської областей, а розвідка США попередила, що РФ може планувати масштабний наступ на Україну на початку 2022 року за участю 175 000 бійців.

Хоча наміри Путіна залишаються незрозумілими, Вашингтон обмірковує прохання Києва про більшу військову підтримку та безліч інших варіантів реагування, включаючи економічні санкції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: