Переливання плазми крові для лікування Covid-19 визнано недієвим , – ВООЗ

кров
фото ілюстративне

За оновленими рекомендаціями ВООЗ щодо лікування COVID-19, використання плазми крові пацієнтів, які перенесли хворобу, визнано недієвим.

7 грудня Всесвітня організація охорони здоров’я оновила рекомендації лікування COVID-19, про це повідомляється на офіційному сайті організації, пише Суспільне.

Група експертів з розробки рекомендацій дійшла висновку щодо неефетивності використання плазми крові пацієнтів, які перенесли COVID-19.

Зокрема, вчені проаналізували позитивні та негативні наслідки використання плазми крові під час лікування тяжкохворих пацієнтів. Висновки показали, що такий метод лікування не убезпечує пацієнтів від потрапляння на апарати ШВЛ або смертельних випадків, особливо коли це стосується пацієнтів, які хворіють у легкій формі. Водночас переливання плазми крові займає досить багато часу та коштів.

У нових рекомендаціях сказано, що хоча використання плазми крові перестане бути частиною стандартної процедури лікування, подальші дослідження впливу цього методу продовжаться. У ВООЗ вважають, що наслідки використання плазми крові для тяжкохворих пацієнтів не дають можливості зробити остаточні висновки щодо дієвості цього методу лікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: