Укртрансгаз підтвердив нестачу газу на опалювальний сезон, - Ганущин

новина газ5f3f6d5d6dcae
фото ілюстративне

За листопад Україна використала 2 млрд. кубометрів природного газу. Якщо далі його витрачатимуть такими темпами, на зиму нам його не вистачить.

Про це повідомив депутат Львівської облради та її колишній очільник Олександр Ганущин під час свого звіту у Львівському пресклубі, пише Dailylviv. com.

За його словами, переведення ТЕСів і ТЕЦів з вугілля на газ ставить під загрозу опалювальний сезон.

«Сьогодні головний виклик потрохи зміщується від забезпечення газом по фіксованій ціні для населення і для теплокомуненерго в іншу площину: чи буде взагалі у нас необхідний об’єм газу на зиму. Моя відповідь –  ні. Якщо ви подивитесь статистику, то переконаєтесь, що ми всі разом у державі за місяць (економіка, промисловість, звичайні споживачі) «з’їли» лише за листопад два мільярди кубометрів газу. Це дуже багато.

Новий виклик бачу у закупівлі нових об’ємів газу, які дозволять втримати постачання населенню, теплокомунам, а також ТЕС і ТЕЦ – оскільки значну їхню частину переводять на газ, бо маємо нестачу вугілля. Розмови про те, що ситуація з вугіллям покращиться, не викликають у мене довіри. Сім закуплених танкерів вугілля – це мізер для зимового періоду. Висновок один: якщо газ і надалі поступатиме на ТЕСи і ТЕЦи такими темпами, як у листопаді, то у нас серйозна проблема із його об’ємами»,-сказав депутат.

Ганущин провів власні розрахунки, крім того, переписувався з керівництвом «Укртрансгазу».

«Вони підтверджують – так, є нестача самого об’єму, і це серйозна проблема. Все інше: ціноутворення, стримування росту цін для населення, списання чи несписання боргів – питання другорядні»,-додав депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: