Які свята відзначають 7 грудня (іменини, народні прикмети)

фото з відкритих джерел

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят, які відзначають 6 грудня в Україні та світі.

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят, які відзначають 6 грудня в Україні та світі.

Свята та події 7 грудня

Сьогодні українці святкують День місцевого самоврядування. Саме завдяки місцевому самоврядуванню громадяни України мають змогу самостійно вирішувати питання, які мають місцеве значення. Основна одиниця в нашій країні – територіальна громада. Дату вибрано невипадково. Цього дня в 1990 році Верховна Рада ще тоді УРСР ухвалила Закон про місцеве самоврядування. Святкування події було запропоновано і затверджено президентом у 2000 році.

Також 7 грудня святкують Всесвітній день української хустки. Вона є символом свободи, патріотизму і любові. Запровадили свято активістки. Своєю метою вони ставили відродження українських традицій, донесення фактів про цей національний предмет гардеробу.

Цікавий факт – перші хустки, що почали носити українки, були чисто білими. А кольорові малюнки прийшли до нашої країни з Туреччини.

7 грудня святкують Міжнародний день цивільної авіації. Саме цього дня в 1944 році делегати 52 країн, які прилетіли до США на Міжнародну конвенцію з цивільної авіації, підписали Конвенцію про міжнародну цивільну авіацію, або Чиказьку конвенцію. Вперше Міжнародний день цивільної авіації відсвяткували на 50-десяту річницю підписання конвенції. В в 1996 році свято стає офіційно встановленим Генеральною Асамблеєю ООН.

Яке сьогодні релігійне свято

7 грудня за релігійним календарем – Великомучениці Катерини. Найбільше моляться Великомучениці Катерині дівчата, бо вважається, що свята допомагає їм вдало вийти заміж. Народилася вона у сім’ї правителя Олександрії. Дівчина вирізнялася не лише красою, але й живим розумом. В 17 років вона сказала, що погодиться вийти замiж лише за того, хто перевищить її в красі, розумі і доброчесті. Багато юнаків прагнуло її руки, проте ніхто не зміг виконати умову.

Якось до Катерини прийшов старець і показав їй ікону Діви Марії з маленьким Ісусом на руках. Дівчині стало цікаво і вона попросила розповісти їй про християнство. З часом Катерина пустила віру в своє серце і почала розповсюджувати вчення серед людей. За своє захоплення Христом вона була схоплена, а потім і страчена.

Іменини 7 грудня

Сьогодні іменини святкують: Віктор, Григорій, Євген, Іван, Корній, Марк, Митрофан, Михайло, Олександр, Олексій, Полікарп, Порфирій, Прокіп, Симон, Теодор, Філофей, Філомен, Христофор, Августа, Катерина, Марія.

Народні прикмети 7 грудня

Наші предки вірили, якщо в цей день:

  • якщо ясна погода – зима буде холодною;
  • якщо 7 грудня тепло за вікном, то в другій половині грудня вже вдарять морози;
  • туман і відлига – на сильне похолодання після Варвариного дня (17 грудня);
  • до 7 грудня ще не випав сніг, значить наступного року не буде врожаю;
  • навколо місяця коло – скоро буде заледеніння;
  • якщо 7 грудня зірки маленькі, буде снігопад.

Наші пращури називали цей день «Катерини». Здавна 7 грудня вважалося суто дівочим святом. Увечері дівчата починали ворожити на свою долю. Наприклад, перед сходом сонця ходили в сад і відламували гілочку вишні. В хаті її ставили в пляшку з водою і чекали на Меланку (13 січня). Якщо до цього часу вишня зацвіла, то добрий знак, а якщо засохла – погана ознака. Ще дівчата тлумачили це так: коли цвіт є, то скоро вийде заміж, а коли немає, то доведеться восени на Покрову (14 жовтня) благати про жениха.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: