ЛОР вимагає запровадити відповідальність за заперечення Голодомору

голодомор-день-памяти-жертв-голодомора-640x394

Депутати Львівської обласної ради під час учорашньої сесії звернулися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо запровадження адміністративної та кримінальної відповідальності за заперечення факту голодоморів в Україні.

«Наприкінці листопада цього року всіх українців обурило святкування дня народження в День пам’яті жертв голодоморів, яке організував один із інстаграм-блогерів. Парадоксально, але жодного покарання, окрім часткової втрати заробітку, організатори цього ганебного дійства не несуть, попри те, що ще 2006 року Законом України Про Голодомор 1932-1933 років був визнаний геноцидом українського народу», - йдеться у зверненні.

Депутати наголошують, що стаття 2 Закону України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» зазначає що «Публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним». Однак чинне законодавство України не передбачає жодного правового покарання за такі дії.

З цього часу у Верховній Раді України неодноразово реєструвалися законопроєкти, які мали заповнити цю прогалину в законодавстві. Адже якщо визначено, що потрібно вважати порушенням, тоді логічно, що має бути і передбачене покарання за таке порушення.

Відтак депутати Львівської обласної ради вимагають невідкладно розробити зміни до законодавства України  щодо введення адміністративної та кримінальної відповідальності за заперечення факту голодоморів та за приниження пам’яті жертв цих трагічних подій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: