Польща посилює умови в'їзду для українців

локдаун польща

Через небезпеку штаму коронавірусу «Омикрон» Польща посилила обмеження для всіх, хто в’їжджає в країну з-поза меж Шенгенської зони.

Нова вимога діятиме з 15 грудня, пише RMF24.

Згідно із нею, за добу перед вильотом до Польщі необхідно здати ПЛР-тест. Це правило стосується навіть вакцинованих туристів, у тому числі українців.

До 15 грудня українці та інші мандрівники з-за кордонів Шенгенської зони після перетину кордону з Польщею повинні пройти 14-денний карантин. Від карантину звільняються діти до 12 років під опікою щеплених дорослих і дорослі, якщо вони мають сертифікат про повний курс вакцинації або сертифікат про одужання від COVID-19, який отриманий не раніше ніж за півроку до перетину кордону.

Міністр охорони Здоров’я Польщі Адам Недзельскі зазначив також, що з 15 грудня Польща посилить карантин всередині країни.

Які правила діятимуть:

  • у громадському транспорті дозволено займати дві третини вільних місць.
  • З 50% до 30% буде скорочено кількість відвідувачів у басейнах, аквапарках, ресторанах, готелях, а також в культурних об’єктах.
  • Менше людей буде в магазинах, спортивних залах, фітнес-клубах, музеях, ярмарках і виставках — дозволяється 1 людина на 15 квадратних метрів.
  • Закриють дискотеки і клуби, але 31 грудня і 1 січня там буде дозволено проводити вечірки для максимум 100 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: