Поляк заплатить штраф за розпалювання національної ненависті

суд
фото ілюстративне

Поляк заплатить майже 10 тисяч гривень за образу українського журналіста.

Про це повідомляє Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки.

Суд у Катовіцах виніс вирок Марціну Г. Чоловіка визнали винним у тому, що 9 жовтня 2020 року, близько 19.18 (за Варшавським часом - ред.), через публікацію у соціальній мережі Facebook закликав до ненависті на національному грунті, а також публічно принизив Ігоря Ісаєва через його національну приналежність. Суд оштрафував Марціна Г. на 1400 злотих, або 9366 гривень.

«Кожен планує свій домашній бюджет, як хоче, але у випадку з Марцином Г. важко говорити про розумне розпоряджання грошима. 1400 злотих за розпалювання ненависті - це, ймовірніше, викидання грошей у болото. Ми публікуємо це, як попередження для тих, хто хотів би робити те, що робить Марцін. Це дороге хобі, подумайте чи можете ви собі це дозволити», – написали у Центрі.

«Про вирок, надісланий мені тиждень тому, пише Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки. Він допоміг мені в цій справі, допомагає і в багатьох інших.

Нехай це буде уроком для ненависників в Інтернеті. Ви не анонімні. Ми слідуємо за вами. І ми успішно звітуємо – не у Фейсбук, а в прокуратуру», – написав Ігор Ісаєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: