США не розглядають прямого застосування сили проти РФ, - Байден

байден
Фото з відкритих джерел.

Сполучені Штати наразі не розглядають варіанту прямого застосування американських сил проти Росії в разі її вторгнення в Україну.

Сполучені Штати наразі не розглядають варіанту прямого застосування американських сил проти Росії в разі її вторгнення в Україну, однак готові заподіяти «тяжких наслідків» для Москви, а також посилити обороноздатність України та східних союзників по НАТО.

Про це заявив президент США Джо Байден перед вильотом до Канзасу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ідея про те, що Сполучені Штати збираються в односторонньому порядку застосувати силу, щоби протистояти вторгненню Росії в Україну, зараз не розглядається», - зауважив Байден у відповідь на прямі запитання журналістів.

За його словами, якщо Росія вдасться до вторгнення, її чекають «тяжкі наслідки». Він підкреслив, що висловив цей меседж безпосередньо президентові Путіну під час переговорів у вівторок.

«Я був дуже прямолінійним. Не було жодних різких слів. Я був ввічливим, але дуже чітко дав зрозуміти: якщо він справді вторгнеться в Україну, будуть серйозні наслідки. Тяжкі наслідки, економічні наслідки, яких він ніколи ще не бачив і не мав»,- підкреслив президент США.

За його словами, він повідомив російському лідеру, що Сполучені Штати у разі ескалації також готові «забезпечити українців (додатковими – ред.) оборонними засобами» та посилити військову присутність у країнах НАТО на східному фланзі.

При цьому Байден висловив «абсолютну впевненість», що Путін почув усі меседжі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: