Клієнти «постачальника останньої надії» купуватимуть газ дешевше 

ціна газ
ілюстративне фото

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), дозволила продавати клієнтам «постачальника останньої надії» (ПОН) газ на умовах типового договору постачання природного газу побутовим споживачам, по 7,96 грн за 1 кубометр.

Відповідне рішення НКРЕКП ухвалила на засіданні дев'ятого грудня.

Згідно з рішенням, до 1 травня 2022 року регулятор має право за зверненням ПОН дозволяти клієнтам такого постачальника отримувати газ на умовах типового договору постачання для побутових споживачів та базової річної пропозиції.

Таким чином клієнти ПОН із грудня 2021 року по 30 квітня 2022 року (включно) отримуватимуть газ за ціною 7,96 грн за 1 кубометр (з ПДВ).

Нагадаємо, раніше НАК «Нафтогаз України» звернулася до НКРЕКП із проханням якнайшвидше внести зміни до механізму ціноутворення на газ, що відпускається «постачальником останньої надії».

У жовтні-листопаді Кабмін зафіксував ціну газу для клієнтів ПОН на рівні 7,96 грн за кубометр (з ПДВ, без вартості транспортування), але така пропозиція не була подовжена на грудень. Через це тариф на газ для споживачів ПОН перевищив 30 грн за 1 кубометр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: