Куди сходити і як провести 10-12 грудня у Львові

IMG_4724-630x420
Фото з архіву редакції.

Цими вихідними у Львові відбудеться безліч цікавих подій. Митецька сфера обіцяє тішити виставками, виступами та співами.

ІА Дивись.info розповідає про найцікавіші заходи, які пройдуть впродовж п'ятниці-неділі, 10-12 грудня.

 «Грані життя»

З дев'ятого грудня у Львівському музеї історії релігії запрацювала виставка плакатів «Грані життя» українського графіка, живописця, розробника і втілювача дизайнерських проєктів інтер’єрів історичного і культурного призначення Володимира Карвасарного. В експозиції представлять 30 робіт, створених протягом останніх років. Це політичний, соціальний, культурний, театральний плакати, виконані водяними фарбами, акрилом, технікою графіки.

Художник не обходить як історичних подій минулого, так і проблем новітньої історії, України зокрема.

Оглянути виставку можна буде впродовж двох місяців.

Амнезія, або Маленькі подружні злочини

У театрі Леся Курбаса 10 грудня о 19.00 годині покажуть виставу за п'єсою  Еріка Емманюєля Шмітта «Маленькі подружні злочини».

Постер вистави

«Театр– це кожного разу інша історія. Навіть, якщо історія та сама. Вона викликає імпровізацію, аби залишатися живою. Імпровізація у цьому випадку – це і намагання максимально розімкнути структуру, рамки сюжету. Це жива історія не лише персонажів, але й її творців: акторів, режисера, автора. Це історія, розвиток якої передбачити неможливо».

Тривалість вистави: 2 год. 30 хв. з антрактом. Квитки — тут.

Уявні маршрути Львовом

Імерсивну виставу-гру 10 грудня о 19.00 годині зіграють актори театру Лесі.

Уявіть Львів минулого, сьогодення і майбутнього на піщаній поверхні: як пропливає історія міста та його мешканців між берегами Полтви? Що історія невидимої ріки може розповісти про нас з вами; які міфи/історії ми пов'язуємо з нею та з тим, що приховано від очей?  І, врешті-решт, куди виведуть нас її підземні водні потоки?

Уявні маршрути Львовом - це інтимний перформанс, який через гру у піску досліджує перетини львівських історій та урбаністичних асоціацій. Річковий пісок Полтви та óбрази на ньому стануть відправними точками у фантазійній подорожі учасників та учасниць, які зануряться в уявний світ Львова через водну стихію, точніше її відсутність.

Квитки — тут.

Present Perfect Market 

Цими вихідними, 11-12 грудня, ви ще встигаєте закупитись подарунками для себе і рідних на свята. У Львівському палаці мистецтв розгортають дводенний маркет, де все це можна буде придати.

Фото з архіву редакції

Також тут можна буде відпочити та скушкувати різні смаколики на футкортах.

Реєстрація на маркет тут, а на фуд-корт тут. А щодо зон відпочинку просять писати на пошту [email protected]

Вхід 50 грн. Стартують о 12-тій.

Або стати благодійником

У неділю, 12 грудня, на парафії св. Антонія у Львові відбудеться різдвяний ярмарок. Також буде онлайн-маркет.

«На ярмарку не лише можна буде купити якусь різдвяну атрибутику, але й відвідати наше невеличке кафе, посидіти, порозмовляти, поїсти чогось смачненького, випити безалкогольний глінтвейн. Можна буде скористати з різноманітних майстер-класів для дітей. Вони будуть відбуватися о 13.00 та 16.00. Також буде, як завжди, Миколай, фотозона, безпрограшна лотерея, багато різних забав для дітей та дорослих», – розповіла організаторка ярмарку Вікторія Василюк, пише lviv.vgorode.ua.

Відсвяткувати день народження Бетховена

11 та 12 грудня Львівська національна філармонія відзначатиме День народження композитора Людвіґа ван Бетховена чотирма святковими подіями.

Фото: Сергій Горобець

Торік увесь світ відзначив 250-річчя від дня народження музичного генія. Долучилася і до святкувань Львівська національна філармонія. Зокрема, саме Бетховену був присвячений один із найстаріших українських музичних фестивалів – «Віртуози». Вже традиційно у грудні, до дня народження композитора, Львівська філармонія презентує слухачам музичні вечори, які цілком складають композиції Бетховена.

Розклад святкувань:

  • 11.12.2021 / 17:00

BEETHOVEN Birthday 1.0. Розпочне відзначення дня народження митця вже відомий львівській публіці творчий тандем  піаністки Катерини Тітової, Академічного симфонічного оркестру філармонії та дириґента Володимира Сивохіпа, у виконанні яких прозвучать Сюїта з балету «Творіння Прометея» та Четвертий фортепіанний концерт.

  • 11.12.2021 / 20:00

BEETHOVEN Birthday 2.0. У другому концерті у Концертному залі прозвучать струнні квартети композитора, а виконає їх знаний львівський колектив – Струнний квартет «Фенікс» (Микола Гав’юк / скрипка, Петро Тітяєв / скрипка, Вадим Педорич / альт, Денис Литвиненко / віолончель).

  • 12.12.2021 / 17:00

BEETHOVEN Birthday 3.0. 12 грудня святкування продовжиться знаменитою Симфонією №9 Бетховена, яка прозвучить у транскрипції Ференца Ліста. Відомі й улюблені теми симфонії зазвучать у виконанні фортепіанного дуету Ольги Чіпак та Олексія Кушніра, а також литавриста Франциско Родрігеса.

  • 12.12.2021 / 20:00

BEETHOVEN Birthday 4.0. Завершальна подія святкової серії відбудеться за участі відомого ансамблю «Київ-Тріо». Музиканти виконають камерні твори Бетховена і Шуберта, які захоплять неймовірними мелодіями та співзвуччями.

Детальна інформація про події та квитки за посиланням.

Перший науковий театр

Цієї суботи, 11 грудня, о 10:00 або о 12:00 у Lviv Open Lab проведуть Перший науковий театр. Організатори запрошують дітей шкільного віку та їх батьків.

Перший науковий театр - це наука простими словами для дітей та дорослих через вражаючі експерименти у просторі інноваційної освіти Lviv Open Lab. У програмі хімічні експерименти від досвідченого хіміка та автора наукових майстер-класів Миколи Лехновського.

Цей захід популяризації науки безкоштовний, проте потрібно зареєструватися за посиланням.

Lviv Open Lab - це простір інноваційної освіти на Сихові, частина мережі молодіжних просторів ТВОРИ!. Основною його метою є популяризація науки і технологій серед підлітків та молоді, а також створення можливостей для їх розвитку.

Вечір пам'яті Міська Барбари

Шанувальники зустрінуться згадати Міська Барбару, в день і час запланованого ним концерту в Нижньому Залі. Організатори пропонують поспівати разом пісень легендарного Мертвого Півня, почитати вірші і подивитися відео. Зібрані кошти будуть передані дружині Міська.

Усе відбуватиметься у Нижньму Залі в Театрі Ляльок 12 грудня о 20:00 годині. Ціна: 150 гривень.

Музика Вівальді

У будинку органної та камерної музики 11 грудня о 19.00 годині запрошують на органний концерт Надії Величко.

«Даруємо рецепт найдієвішого антидепресанту! Це музика Вівальді. Життєрадісні мотиви італійського генія бароко мають чудодійну властивість позбавляти від важких думок. Віртуозні концерти, написані для камерних ансамблів, зазвучать для вас по-новому в органному виконанні», - запевняють у будинку органної та камерної музики.

Квитки — тут.

Нагадуємо, Львівщина тепер перебуває у «жовтій» зоні карантину, втім обмеження все одно стосуватимуться невакцинованих віддвідувачів, тому для відвідин заходів необхідно прихопити зі собою сертифікат про щеплення принаймі однією дозою вакцини проти коронавірусу, негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до заходу, довідки про одужання чи протипокази до вакцинації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: