У Львівській мерії теж вимагають запровадити відповідальність за заперечення Голодомору

1U5A0437

Депутати Львівської міської ради вимагають запровадити кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору та за наругу над пам’яттю мільйонів його жертв.

«ЗУ «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» визнає публічне заперечення Голодомору протиправним, а також наругою над пам’яттю мільйонів жертв Голодомору та приниженням гідності українського народу. Проте чинне законодавство не несе жодного покарання за такі дії. Така ситуація є неприпустимою, тому ми, депутати Львівської міської ради, просимо внести зміни до Кримінального кодексу України, зокрема ухвалити законопроєкт про встановлення кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору та наругу над пам’яттю жертв Голодомору. Відповідний законопроєкт уже є зареєстрований», – зйдеться у зверненні депутатів.

Нагадаємо, схоже зі схожим зверненням до центральної влади позчора звернулася Львівська облрада. Зокрема, за заперечення Голодоморів в Україні та за приниження пам’яті жертв цих трагічних подій там вимагають запровадити адміністративну та кримінальну відповідальність.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: