Україна й Хорватія підписали п’ять документів, що поглиблюють двосторонні відносини

хор
фото: пресслужба уряду

Україна та Хорватія під час останнього візиту до Києва прем’єр- міністра Хорватії Андрея Пленковича підписали п’ять спільних документів.

Україна та Хорватія під час останнього візиту до Києва прем’єр-міністра Хорватії Андрея Пленковича підписали п’ять спільних документів.

Як повідомляє пресслужба уряду, про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише «Європейська правда».

Першим документом стала декларація про підтримку Хорватією майбутнього членства України у ЄС.

Також підписали план заходів на 2022-2023 роки для робочої групи між Україною і Хорватією, який передбачає обмін досвідом з Хорватією у питанні реінтеграції тимчасово окупованих територій, реабілітації ветеранів та внутрішньо переміщених осіб, протимінної діяльності та посиленні національної безпеки.

Крім того, під час засідання міжурядової українсько-хорватської комісії з питань економічного співробітництва уклали:

- угоду про співробітництво між Державною архівною службою України та Державним архівом Республіки Хорватія, що уможливить рівні права доступу українських та хорватських дослідників до архівних документів і допоможе поглиблювати наукові зв’язки між країнами;

- меморандум про взаєморозуміння між Мінінфраструктури України та Міністерством моря, транспорту та інфраструктури Хорватії про співпрацю у галузі залізничного транспорту. Домовленість має забезпечити умови для безперешкодного залізничного перевезення пасажирів, транспортування вантажів і пошти між державами.

- меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері метрології між Міністерством економіки України та Державним бюро метрології Республіки Хорватія.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: