7 фільмів про лікарів, які дозволять поглянути на цю професію з іншого боку

коронавірус лікарня
Фото ілюстративне

Фільми про лікарів розкажуть нам про головну драму людства — боротьбу життя зі смертю. 

Фільми про лікарів розкажуть нам про головну драму людства — боротьбу життя зі смертю.

ІА Дивись.info підготувала 7 фільмів про лікарів.

«Творіння Господнє» (2004)

У сорокових роках минулого століття хірург з Балтімора зробив революцію у лікуванні дітей з вродженими вадами серця. Свою роботу він провів разом з чорношкірим лаборантом, який був його правою рукою. У той час суспільство виявилося не готовим до такої дружби.

Кадр з фільмуу.

«Джузеппе Москаті: Любов, що зцілює» (2007)

Історія святого Джузеппе Москаті - неаполітанського лікаря і найбільшого гуманіста. Москаті все своє життя декларував, що головна сила - любов. Він постійно доводив це, поєднуючи блискучі лікарські здібності з любов'ю до ближнього. Москаті стверджував, що навіть просте співчуття зцілить хворого швидше, ніж байдуже виконання лікарем своїх обов'язків, і переконував у цьому своїх учнів.

Кадр з фільмуу.

«Афера доктора Нока» (2017)

Дія розгортається у Франції в п'ятдесятих роках двадцятого сторіччя. Чарівний і підприємливий шахрай, авантюрист і просто веселий хлопець Нок переховується: йому потрібно терміново сховатися від людей, яким він заборгував пристойну суму. Щоби не витрачатися на квиток на пасажирському судні, наш герой влаштовується туди судновим лікарем, при цьому абсолютно не розуміючись в медицині. Це авантюрне рішення виявляється вдалим і досить прибутковим, після чого Нок розуміє, що знайшов відмінне джерело заробітку.

Кадр з фільмуу.

«Цілитель Адамс» (1998)

Доктор Гантер Адамс потрапляє в психіатричну лікарню в стані глибокої депресії. Але лікарі не можуть йому допомогти, його рятують пацієнти. Вони змушують його подивитися на своє життя з боку, поглянути на нього зі сміхом. На власному прикладі Адамс переконується в тому, що сміх може творити дива і зцілювати. Сміх – найкращі ліки, і в декількох випадках ноу-хау Адамса дійсно рятує людей.

Кадр з фільмуу.

«Хто тобі лікар?» (2019)

Вулиці міст прикрашені до свят, і у кожній родині хтось готується розпакувати свій подарунок. Але у Сержа, лікаря швидкої допомоги, настрій зовсім не різдвяний. Цієї ночі він працює. Один із викликів змушує його панікувати, та й почувається він не дуже добре. Кращого виходу з ситуації годі й шукати – Серж платить кур’єру, що доставляє їжу, аби він представився лікарем та замість нього сходив на виклик. Тепер Малек, який до того розвозив парижанам квашену капусту, лікуватиме їх. Добре, що за допомогою сучасних технологій завжди можна почути вчасні настанови та поради справжнього лікаря Сержа.

Кадр з фільмуу.

«Золоті руки. Історія Бена Керсона» (2009)

Рано втративши батька, Бен Карсон ріс у бідності та забобонах. Він дуже погано навчався у школі та мав поганий характер. І хто знає, щоб із ним було, якби не його мати. Жінка ніколи не втрачала віри у свого сина. Вона намагалася розвинути в ньому те, чого вона сама ніколи не мала: його інтелект, уяву і віру в свої таланти, якими його нагородив сам Господь. Завдяки цьому Бен знаходить мрію — він дуже хоче стати лікарем і місіонером. Через все своє життя він проносить віру в Бога, за допомогою якої йому вдається змінити життя багатьох людей.

Кадр з фільмуу.

«До кісток» (2017)

Молода художниця Елен втрачає смак життя, згодом вона починає хворіти на анорексію. Після тривалих голодувань дівчині необхідно харчуватися кожні півгодини, щоби продовжувати жити. Таке існування нагадує кола пекла і це далеко не те, чого прагнула Елен. Але, на щастя, вона зустрічає лікаря, який славиться своїми нетрадиційними методами лікування.

Кадр з фільмуу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: