Чи вийдуть із «червоної» зони всі регіони до Нового року, — KSE

карантин78
Ілюстративне фото

У Київській школі економіки розповіли, чи вийдуть з «червоної» зони всі регіони до Нового року.

Якщо регіони зараз візьмуть під контроль коефіцієнт виявлення випадків, вони можуть вийти з «червоного» рівня навіть нинішнього року.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів керівник Центру економіки охорони Здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганіченко.

«Коли регіони почали входити в червоний рівень епідемічної небезпеки, ми в Київській школі економіки говорили, що очікуємо ще в 2022 році «червоні» регіони. Чому? Тому що зараз «дельта»-хвиля, для її стримування необхідно більше часу, суворіші обмеження», — зазначив він.

Разом з тим, експерт вважає реалістичним сценарій, що до Нового року всі регіони вийдуть з «червоного» рівня епідемічної небезпеки, якщо стабілізують показник виявлення нових випадків.

«Якщо ж такого швидкого взяття під контроль коефіцієнта виявлення випадків, тобто нарощення тестування, не буде, то якісь регіони — якісь із цих десяти, які є зараз — можуть увійти в 2022 рік з «червоним» рівнем. Але, дійсно, абсолютно реалістична ситуація, коли цього року в рамках поточної хвилі всі регіони України вийдуть з «червоного» рівня», — зазначив він.

Нагадуємо, у «червоній» наразі десять областей: Вінницька, Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: