Гірники двох шахт ДП «Львіввугілля» досі страйкують через борги із зарплати

IMG_0311-696x464

Шахтарі ДП «Львіввугілля» продовжують страйкувати через невиплату зарплатні. Нині відмовились приступити до роботи гірники шахт «Червоноградська» та «Степова».

Про це 10 грудня оперативно інформує голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

«Трудові колективи заявляють про готовність їхати до Києва з безстроковою акцією протесту у разі, якщо з ними не розрахуються по боргах. З місця повідомляють, що адміністрація вживає заходи, щоб люди вийшли на роботу. Втім зрозуміло, що вже не від адміністрації залежить, коли шахтарям віддадуть гроші за відвантажене, вже спожите вугілля. Це питання здатні вирішити виключно органи центральної влади», - пише він у Facebook.

І додає: станом на сьогодні загальна заборгованість перед працівниками вугледобувних підприємств держсектору сягає понад 2 млрд грн. Близько 330 млн грн – борг тільки на ДП «Львіввугілля».

« На інших копальнях ситуація ще складніша – шахти розграбовані, доведені до плачевного стану і з дисципліною розрахунків з працівниками там ще гірше». - резюмує Волинець.

Додамо, Міністерство енергетики 8 грудня 2021 року перерахувало на виплати заробітної плати працівникам державних шахт 300 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: