Грузія спростила умови в'їзду для українців

грузія
фото ілюстративне

Туристам, які прибувають до Грузії для підтвердження безпечного «зеленого» COVID-статусу, достатньо буде надати відповідні документи.

Про це пише Newsgeorgia.ge.

«Зелений статус» присвоюється, якщо людина повністю вакцинована, здала 72-годинний тест на ПЛР або 24-годинний тест на антигени або одужала від коронавірусу.

Уряд Грузії вніс відповідні зміни до постанови, яка набирає чинності від 1 грудня.

Згідно з документом, підписаним прем'єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі, «зелений» статус іноземних громадян, які не зареєстровані на електронному порталі — www.covidpass.moh.gov.ge, у додатку - CovidPass Georgia та EU Digital COVID Certificate, перевірятиметься за QR-коду, виданому країною або на підставі довідки про повну вакцинацію або документа про негативну відповідь ПЛР-тесту, виданого відповідною офіційною установою.

Вимога підтвердити безпечний ковід-статус дійсно лише для громадян, які старші 18 років.

Від 1 грудня у Грузії лише власники безпечного, «зеленого» COVID-статусу можуть відвідувати культурно-розважальні заклади, ресторани, кафе, тренажерні зали, гірськолижні курорти. Він надається особам, що пройшли повний курс вакцинації, які одужали від коронавірусу, здали 72-годинний ПЛР-тест або 24-годинний тест на антиген.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: