На Львівщині відсторонили від роботи понад чотириста освітян

IMG_6962-696x464

У Львівській області понад 400 освітян відсторонили від роботи без збережння зарплати у зв’язку з відсутністю щеплення проти Covid.

Про це під час брифінгу 10 грудня розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусу на Львівщині Олег Когут.

За його словами, рівень вакцинації серед працівників закладів освіти Львівщини, у тому числі і вишів, залишається невисоким. Наразі повністю вакцинованими є 65% освітян.

«Обсяги вакцинації працівників освіти на сьогодні, на жаль, бажають бути кращими. Двома дозами у нас вакциновано лише 65% усього викладацького складу навчальних закладів. Я говорю про усі навчальні заклади, незалежно від рівня акредитації», – розповів Олег Когут.

Він нагадав, що з 8 листопада в Україні почали відсторонювати від роботи працівників, які підлягають обов’язковій covid-вакцинації. Йдеться зокрема про освітян та держслужбовців.

«Хочу зауважити, що освітяни правильно поставились до наказів МОЗ про відсторонення від роботи невакциновнаих працівників. Станом на початок тижня від роботи було відсторонено без збереження зарплати 437 працівників освітніх закладів. У тому числі 192 – це педагогічні працівники», – додав Олег Когут.

Він також наголосив, що темпи вакцинації на Львівщині останніми днями суттєво знизилися. Так, за останню добу, 9 грудня, зробили понад 11 тисяч щеплень, у той час, коли за рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я регіонам потрібно робити до 23 тисяч.

«Протягом останніх днів рівень вакцинації на Львівщині суттєво знизився. Якщо говорити про вчорашній день, то вакцинованих було 11 500 людей. При цьому за попередній тиждень було близько 17 тисяч вакцинованих. Відповідно, ми зараз ми робимо в половину менше вакцинацій від тих, що рекомендувало МОЗ. А це 23 тисячі вакцинацій щоденно», – розповів Олег Когут.

За його словами, серед причин зниження рівня вакцинації – перехід Львівщини до «жовтого» рівня епіднебезпеки. При цьому, нагадав Олег Когут, перехід до «жовтої» зони фактично не знімає жодних обмежень для невакцинованих.

«Причин є декілька. Першими, мабуть, вакцинувалися люди, які хотіли вберегти себе. Друга хвиля була пов’язана із рядом обмежувальних заходів. І десь ця хвиля трішки спала. Зменшилася кількість охочих робити щеплення через те, що Львівська область з понеділка перейшла до «жовтої» зони. Але я хочу нагадати, що перехід до «жовтої» зони фактично не знімає жодних обмежень для невакцинованих», – розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусу.

Загалом на Львівщині повністю вакцинованими від коронавірусу вже є понад 794 людини, принаймні одне щеплення отримали 939 тисяч осіб.

Загалом ситуація із захворюваністю на коронавірус в області упродовж останнього часу стабілізувалась. Проте медики і надалі продовжують реєструвати досить значну кількість захворілих на коронавірусну інфекцію.

«За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у більш ніж  214 тисяч осіб. Кількість нововиявлених випадків захворювання щоденно змінюється, проте вона є досить високою. Позавчора – це більш як 700 людей, вчора – понад 500. Відтак, говорити про абсолютне зменшення кількості захворілих на сьогодні не доводиться. Також, із загальної кількості хворих, постійно маємо значну кількість людей з важкими формами захворювання, які перебувають в реанімаційному відділенні, в тому числі на апаратах ШВЛ»,- розповів Олег Когут.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: