Негода: як на Львівщині дають раду зі снігопадом

зображення_viber_2021-12-13_08-43-59-468

На Львівщині продовжує вирувати негода. Сильні снігопади не вщухають другий день.

Попри це значних інцидентів за останню добу в області не зафіксували. Лише сьогодні уночі рятувальникам довелося витягати із заметів карету швидкої допомоги. Медики поверталися із виклику у Трускавці, коли застрягли на сніговому бездоріжжі. В автомобілі перебувало троє лікарів. Рятувальники за допомогою тросу відбуксирували автомобіль швидкої, після чого він продовжив свій рух.

Подібна ситуація сталася у Бориславі. Працівникам ДСНС довелося буксирувати вантажівку.

За даними ГУ ДСНС, сьогодні, у горах зберігається значна сніголавинна небезпека (третій рівень). Відтак, рятувальники закликають найближчими днями утриматися від походу в гори.

Крім цього, станом на ранок, тимчасово без електропостачання залишалось 102 населені пункти – 59 повністю, 43 частково. Для відновлення електропостачання задіяно 42 аварійні бригади ПрАТ «Львівобленерго» - 135 осіб та 61 одиниця техніки.

У Львові вночі працювала снігоприбиральна техніка. Як повідомили у  департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, у місті працювало 95 одиниць техніки, Зокрема, на вулицях Львова працювало 13 підмітальних машин, 36 піскорозкидувачів, 7 навантажувачів, 39 тракторів. Протиожеледними засобами посипали дороги, мости, підйоми у всіх районах міста. Зокрема, було використано 492 м3 піскосуміші та 149,5 м3 солі.

«Впродовж дня снігоприбиральна техніка продовжуватиме працювати, адже сніг не припиняє падати. До роботи залучені працівники ШРП та двірники, які очищають хідники. Також просимо власників приватних закладів очищати територію біля своїх будівель», – наголосили у департаменті житлового господарства та інфраструктури.

Щодо ситуації на автошляхах області, надходять повідомлення про утруднений рух, зокрема на ділянці Жовква-Львів.

Як запевняють у департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА та управлінні ДСНС, станом на зараз ситуація контрольована, усі дороги в області є проїзними.

«Був утруднений проїзд через Куликів, де на дорозі розвернуло вантажівку, зараз перешкоду вже усунуто. О 9.30 був відновлений рух на перевалах, хоча проїзд там досі утруднений. Тобто проїзд дорогами області забезпечений», – розповів ІА Дивись.info директор департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА Ігор Туз.

«Найбільш проблемні ділянки доріг – це гірська місцевість: Турківський і Старосамбірський район, траса Киів-Чоп. Там є проблемні ділянки, але ситуація не критична. Утруднений проїзд може бути на перевалі, але наскільки я знаю, там зараз працюють шляховики», – додав начальник ГУ ДСНС у Львівській області Юрій Кагітін.

Припинення опадів на Львівщині очікують завтра.

«Згідно з інформацією, яку надали нам синоптики, завтра опади мають припинитися і до кінця тижня ситуація повинна бути більш-менш спокійна. Тому комунальник повинні будуть привести всі дороги до порядку», –  розповів Ігор Туз.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: