Ринок землі на Львівщині: у Львові підписали меморандум з Прозорро.Продажі

Олексій Соболев та Андрій Москаленко

ДП «Прозорро.Продажі» продовжують посилювати співпрацю із представниками органів місцевого самоврядування.

В понеділок, 13 грудня, директор держпідприємства Олексій Соболев та перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко підписали меморандум про співпрацю в межах запуску ринку землі через онлайн-аукціони.

Меморандуми про співпрацю із ДП «Прозорро.Продажі» також підписали голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький та Червоноградський міський голова Андрій Залівський.

Співпраця із Прозорро.Продажі в частині реалізації активів через е-аукціони принесе містам та територіальним громадам вагомі результати та сприятиме прозорій роботі з ринком землі. У рамках співпраці експерти держпідприємства ділитимуться знаннями та досвідом щодо особливостей продажу та оренди землі через прозорі аукціони.

Львів є лідером серед міст України за доходом, отриманим від торгів через систему Прозорро.Продажів. Місто вже продало майна на понад 900 мільйонів гривень. Станом на 13 грудня 2021 року Управління земельних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради виставило на продаж дві земельні ділянки загальною площею 17,9 га за стартовою ціною 104,7 мільйона гривень.

Інші територіальні громади області оголосили 69 лотів зі стартовою ціною 40,1 мільйона гривень. Вже відбулося 15 аукціонів, які принесли організаторам 8,2 мільйона гривень, що майже удвічі більше за стартову ціну.

Станом на 13 грудня 2021 року в системі вже оголошено 1690 аукціонів із продажу та оренди землі загальною вартістю понад 600 мільйонів гривень. Площа земельних ділянок, виставлених на торги, — майже 9,5 тис.га.

Нагадаємо, 5 жовтня набула чинності урядова постанова (№ 1013), яка запустила ринок оренди та продажу державної та комунальної землі через систему «Прозорро.Продажі». Відповідно до постанови продаж та оренда державної та комунальної землі відбувається виключно через прозорі аукціони на підвищення ціни. Державна електронна торгова система «Прозорро.Продажі» гарантує безпечність торгів, неможливість втручання в їхній перебіг та рівний доступ кожного учасника до участі в аукціоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: