У Львові врятували 54-річного чоловіка, якого знайшли непритомним на колії з переохолодженням

IMG_5964
ілюстративне фото

У Львові зафіксували перший випадок переохолодження нинішнього року.

До реанімації ушпиталили 54-річного чоловіка, якого залізничники виявили прямісінько на колії. Пацієнт був непритомнив та на підпитку, розповіли у першому територіальному медоб'єднанні Львова.

«У важкому стані – з ознаками обмороження та порушенням життєвих функцій – каретою швидкої пацієнта відразу доправили до нашої лікарні. Наразі він уже прийшов до тями. Після доби в реанімації його перевели у Центр термічної травми, де лікуватимуть незначні обмороження рук», - йдеться в повідомленні.

Загалом, кажуть там, за зимовий період до відділень інтенсивної терапії Першого територіального медичного об’єднання (1ТМО) на Сихові та на Топольній із переохолодженнями потрапляє близько 30-35 осіб щороку.

У 1ТМО порадили, що варто знати про обмороження:

  • Найчастіше трапляються поверхневі обмороження, коли страждають відкриті ділянки шкіри: вуха, ніс, обличчя та руки. У дітей поверхневе обмороження наступає швидше.
  • Аби відігріти ці ділянки достатньо трішки їх зігріти: сховайте руки під пахви, а обличчя прикрийте рукавичками.
  • При легкому обмороженні шкіра стає блідорожевою, а впродовж доби можуть з’явитися пухирці, як при опіках. При такому обмороженні ні в якому разі не можна розтирати шкіру і запихати руки у гарячу воду.
  • Найкраще зняти мокрий одяг, або взуття і загорнути кінцівки в теплу ковдру, випити гарячого чаю і спостерігати. Якщо за 5-6 годин стан шкіри не поліпшиться, болючі відчуття не минуть - негайно звертайтеся у лікарню.
  • Найстрашніше - важкі обмороження. Їх можна розпізнати за набряками, потемнінням шкіри, а також нечутливістю в ділянці обмороження.
    У таких випадках варто негайно звертатися до лікарів.
  • У Львові функціонує пункт обігріву у Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян (вул Кирилівська, 3а).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: