Коронавірус: де на Львівщині найбільше хворіють

b09a24f1-9204-4259-bd11-b135768eb359
Фото з архіву редакції

У трьох районах Львівщини показники захворюваності перевищують середні по області.

Про це під час брифінгу 14 грудня розповіла заступниця директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Зоряна Года.

Вона уточнила, що йдеться про Львівський, Стрийський та Золочівський райони.

«Загалом ситуація покращилася. За попередній тиждень інтенсивні показники захворюваності у нас знизилися на 11,7% порівняно з позаминулим тижнем.  Тобто минулого тижня рівень захворюваності становив 124,6 на 100 тисяч населення, а позаминулого це було 171,2. Найвищі показники захворюваності, які перевищують середньообласні, є в Золочівському, Стрийському, та Львівському районах», - розповіла Зоряна Года.

Попри зниження захворюваності, ситуація, як наголосила Зоряна Года, є далекою від ідеальної.

«За минулу добу у стаціонари області була госпіталізована 131 людина з коронавірусом. Загалом, зараз на коронавірус в області хворіє 5166 осіб.  З них 32% перебувають у стаціонарах. Найбільш завантаженими є ЛЩМД, Центр легеневого здоров’я, Винниківський госпіталь. В реанімаційних відділеннях перебувають 169 осіб, з них 67 – на апаратах ШВЛ. На жаль, за минулу добу в лікарнях області померло 13 людей з діагнозом «коронавірус». Загалом у стаціонарах перебувають 1635 осіб, з них повністю вакциновані 166 людей. Відтак медзаклади Львівщини заповнені на 31%», - додала вона.

«Хочу нагадати, що самоізоляції підлягають пацієнти, які перебувають на амбулаторному лікуванні а також особи які були в контакті з хворими  на коронавірус. У відповідності до постанови Кабміну, сімейні лікарі повинні рекомендувати амбулаторним пацієнтам та контактним особам встановити додаток «Вдома». У випадку, якщо цей додаток не встановлений — пацієнт відмовляється або не має такої можливості – в цьому випадку інформація від сімейного лікаря скеровується у Центр контролю профілактики а також в поліцію для контролю за дотриманням режиму самоізоляції», - нагадала Зоряна Года.

Вона додала, що найважчий перебіг хвороби спостерігається у пацієнтів, які мають супутні патології, такі як серцево-судинні, онкологічні захворювання цукровий діабет та патологію імунної системи.

Також за попередню добу у Львівській області провели 1156 досліджень на коронавірус. Згідно з результатами, позитивні показники виявили у 169 осіб. Це 22% від загальної кількості проб, які надійшли у лабораторію.

Щодо вакцинації, то станом на сьогодні 45% дорослого населення області  вакциновано принаймні однією дозою.

«Загалом темпи вакцинації в області знижуються. Також наразі немає інструкції, щодо того коли і як розпочнеться вакцинування третьою дозою», - розповіла Зоряна Года.

Вона додала, що штам коронавірусу «Омікрон» в Україні наразі не виявлений.

«Дослідження з генотипування проводяться щодня у лабораторії Центру громадського здоров’я», - розповіла заступниця директора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: