Який вигляд матиме львівська площа Галицька після реконструкції

265770818_459567818910911_4666327906395577912_n
Фото: ЛМР

У Львові планують відновити площу Галицьку. До снігопадів, тут 70% замостили гранітною плиткою та бруківкою, нині триває виробництво вуличних меблів.

Про це повідомили у департаменті містобудування міськради.

«Поки погода не дає проводити роботи надворі, тривають інші. Зокрема, виготовлення вуличних меблів. Замовлено близько 20 вуличних стільців та інших меблів – і вже до кінця цього року все замовлення має бути готове. До речі, їх робить та сама фірма, яка виготовляла вуличні меблі для оновленої площі Коліївщини», - повідомила відомству проєктантка реконструкції громадського простору на площі Галицькій Ольгу Криворучко.

Нині вже  сформовано місце для клумб, яких буде кілька і у різній геометричній формі, вилито чашу у бетоні для фонтану; підведено комунікації.

Візуалізація

Також уже замовили макет костелу Воздвиження Чесного Хреста. Саме його мури знайшли під час реконструкції площі. Тепер вони будуть проілюстровані на спеціальному макеті. Про археологічні знахідки у цьому місці розповідатимуть і спеціальні інформаційні таблички, які будуть вимощені у бруківці.

У департаменті містобудування додають, що подальші роботи із реконструкції площі залежатимуть від погодних умов. Вже із настанням теплої пори року тут планують підключити фонтан та висадити рослини.

Нагадаємо, реконструкцію площі відновили восени. Роботи затрималися спершу через археологічні знахідки, а згодом через кіоски, які заважили благоустрою оновленої площі і були вилучені із Перспективної схеми міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: