Італія посилила правила в'їзду до країни

Італія
Фото з відкритих джерел.

Влада Італії вирішила посилити обмеження для туристів, які в’їжджають з інших країн Європейського Союзу, оскільки випадки захворювання на Covid-19 різко збільшуються в усьому регіоні.

Тепер всім мандрівникам, в тому числі вакцинованим, потрібно буде мати при собі негативний тест на Covid-19, посилаючись на Bloomberg пише Finance.ua.

Вакциновані туристи повинні будуть тільки додатково надати негативний тест на коронавірус, а нещеплені мандрівники повинні будуть самоізолюватися на п’ять днів.

Нові правила вводять з 16 грудня. Планується, що вони діятимуть до 31 січня. Нові обмеження, прийняті в Італії, — останні з серії, введених країнами по всій Європі для боротьби з останньою хвилею коронавірусних інфекцій.

Лідери ЄС зустрічаються на цьому тижні в Брюсселі, де обговорять способи боротьби з новим штамом вірусу Omicron. Але їхні думки розділяються з приводу планів змінити правила поїздок і узгодження заходів в Євросоюзі.

Деякі чиновники ЄС вважають, що дії Італії підривають цілі цифрового Сovid-сертифіката, введеного для полегшення подорожей всередині Євросоюзу.

«Ці індивідуальні рішення держав зменшать впевненість людей у тому, що скрізь в Європі будуть рівні умови», — заявила журналістам віцепрезидент ЄС з цінностей Вєра Журова.

Крім того, в Італії прем’єр-міністр Маріо Драгі повідомив, що в країні продовжили до 31 березня надзвичайні повноваження уряду. Вони спрощують ухвалення нового законодавства для боротьби з пандемією Covid-19.

У країні вже вимагають докази вакцинації, одужання або негативного результату тесту для допуску до роботи, а також для поїздок і користування громадським транспортом. Тільки ті, хто був вакцинований або перехворів на коронавірус, можуть відвідувати ресторани, кінотеатри та інші закриті приміщення.

Більше того, з 15 грудня в Італії розпочнуть вакцинацію дітей у віці від 5 до 12 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: