Львів'янка стала лавреаткою літературної премію Конрада

Amelina_Victoria
Фото з вікіпедії

Лавреаткою Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьського нинішнього року стала Вікторія Амеліна — письменниця і засновниця Нью-Йоркського фестивалю на Донеччині.

Про це 15 грудня повідомили на сторінці Польського Інституту у Києві.

«Вікторія народилася у Львові. Отримала вищу освіту у сфері IT (НУ «Львівська політехніка») і десять років працювала програмісткою та менеджеркою у міжнародних компаніях. З дитинства мріяла бути письменницею. Наразі завершила кар’єру в IT і присвятила себе сфері літератури», - йдеться в повідомленні.

Вона є авторкою романів «Синдром листопаду, або Homo Compatiens» (2014), «Дім для дома» (2017), який був відзначений багатьма преміями, зокрема Премією Міста Літератури ЮНЕСКО, Європейською Літературною Премією. У творчому доробку також має книжки для дітей.

Вікторія Амеліна – засновниця Нью-Йоркського Літературного Фестивалю у прифронтовому смт Нью-Йорк на Донеччині.

Довідка

Літературна премія імені Джозефа Конрада-Коженьовського заснована 2007 року Польським Інститутом у Києві, присуджується щодвароки.

Премія присуджується українському письменникові віком до 40 років, незалежно від місця його проживання, прижиттєво. Премією відзначаються послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсалізм послання. Кандидатури на присудження премії можуть висувати українські та іноземні культурні інституції, наукові центри, видавництва, творчі об'єднання та приватні особи.

Лауреат отримає грошову винагороду у розмірі 3000 євро (у гривневому еквіваленті) та піврічне стажування у Польщі у рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «GAUDE POLONIA», яка призначена для молодих митців і перекладачів польської літератури з країн Центрально-Східної Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: