15 родин медиків, які померли від коронавірусної хвороби, отримали страхові виплати

медики

З початку пандемії до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області надійшло 7269 повідомлень про клінічно підтверджені випадки захворювання медичних працівників на  COVID-19.

Про це повідомили в пресслужбі облдержадміністрації.

серед цих випадків, кажуть у відомстві, 94 -  зі смертельним наслідком. Розслідування завершили по 5409 випадках, 702 з них комісії з розслідування визнали, як такі, що пов'язані з виробництвом, у тому числі 19 – смертельні.

Державні страхові виплати у розмірі 1 мільйон 702 тисяч 500 гривень (1 мільйон 576 тисяч 500 гривень, якщо страховий випадок настав у минулому календарному році) управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області профінансувало для родин 15 померлих від коронавірусної хвороби медичних працівників.

Члени родин 13 померлих від профзахворювання на COVID-19 працівників отримали від управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області одноразові допомоги відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування у розмірі 227 тисяч гривень (219 тисяч 700 гривень, якщо страховий випадок настав до  01.12.2020 або 210 тисяч 200 гривень, якщо страховий випадок настав до 01.07.2020).

Щомісячну страхову виплату у разі смерті медика призначили для дев’яти членів сім’ї та батьків померлого на загальну суму 818,8 тис грн.

Одноразову страхову виплату за кошти державного бюджету для медичної працівниці, якій встановили інвалідність (III група), що настала внаслідок гострого профзахворювання на COVID-19, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області профінансувало в розмірі 681 тисячі гривень.

Для восьми медичних працівників, які отримали стійку втрату професійної працездатності управління призначило за кошти Фонду соціального страхування України одноразові допомоги на суму 64,7 тисячі гривень та щомісячні страхові виплати на загальну суму 163,8 тисячі гривень.

Відшкодування вартості поховання та пов’язаних з цим ритуальних послуг виплатили члену сім’ї одного померлого медика в сумі 2838,00 грн.

Упродовж пандемії управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області прийняло для оплати лікарняні листки на суму 5,2 мільйона гривень для компенсації втраченого заробітку 624 медикам, які захворіли на COVID-19 внаслідок виконання професійних обов’язків.

Усі страхові виплати для медичних працівників і членів їх родин здійснюються в оперативному режимі  після належного оформлення відповідних документів, які є підставою для виплат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: