Львівські лікарі розповіли про один із найпоширеніших наслідків перенесеного коронавірусу

268807437_2454957397973051_2464720863455272911_n
Фото першого територіального медичного обєднання Львова

Нині у Львові роблять щомісяця п'ять-десять операцій із заміни кульшового ссуглоба, тоді як до пандемії таку ж кількість здійснювали впродовж року.

Львівські лікарі кажуть, що проблеми із суглобами є одним із найпоширеніших наслідків коронавірусу.

«Ми помітили невтішну тенденцію: пацієнтів, яким потрібна заміна кульшового суглоба, значно побільшало. І всі пацієнти хворіли на Covid-19», - розповіли травматологи 8-ї лікарні Першого територіального об’єднання Львова.

Такою пацієнткою стала пані Орися. 54-річна жінка пів року тому одужала від коронавірусу. Жінка до недуги ніколи не скаржилася на біль у суглобах: її фітнес-трекер нараховував до 10 тисяч кроків щодня.

«Але після хвороби ані енергія, ані бажання рухатися не змогли змусити її ноги пересуватися: вона проходила 20 метрів і плакала від болю. Єдиний вихід при такому захворюванні, як у пані Орисі – протезування. Жінка цієї п’ятниці вийде з лікарні своїми тепер здоровими ногами», - додають медики.

І радять обов'язково звертатись до лікарня, якщо ви відчуваєте постійний біль у суглобах при ходьбі, ниючий біль у «спокійному стані», важкість при ходьбі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: