Сенат США зареєстрував проєкт про військову допомогу Україні і санкції проти «Північного потоку - 2»

uk
фото ілюстративне

Сенат США зареєстрував «Акт гарантування суверенітету України шляхом посилення її оборони», який передбачає надання Україні $450 млн фінансової допомоги на військові потреби.

Сенат США зареєстрував «Акт гарантування суверенітету України шляхом посилення її оборони», який передбачає надання Україні $450 млн фінансової допомоги на військові потреби і накладення негайних санкцій на оператора «Північного потоку-2».

Про це повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

«Документ містить заходи, які мають стримати Путіна від агресії проти України. Підкреслюю – не чекати, поки російські війська вторгнуться на нашу територію, а попередити цю небезпеку», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Документ пропонує надати Україні 450 млн доларів фінансової допомоги на військові потреби, додатково до цього ще 100 млн доларів на такі критичні речі, як протиповітряна оборона та протикорабельні ракети. Він також пропонує збільшити фінансування міжнародної військової освіти та підготовки для українських офіцерів, посилити співпрацю між українською і американською арміями, а також посилити існуючі обмеження щодо військового співробітництва США і Росії, допоки Путін не припинить окупацію української території.

 

Крім того, проєкт пропонує накласти негайні санкції проти оператора «Північного потоку-2» компанії Nord Stream 2 AG.

15 грудня Сенат США схвалив проєкт оборонного бюджету на 2022 рік, який передбачає виділення $300 млн на надання підтримки Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: