Сяйво головної ялинки та музика, або Як провести святкові вихідні у Львові

IMG_4761

Цими вихідними Львів остаточно перетвориться на казку: запалає головна ялинка міста, а на площі навпроти опери запрацює різдвяний ярмарок, а в неділю — улюблене свято — День святого Миколая.

Цими вихідними Львів остаточно перетвориться на казку: запалає головна ялинка міста, а на площі навпроти опери запрацює різдвяний ярмарок, а в неділю — улюблене свято — День святого Миколая.

17-19 грудня — чудові дні, аби провести час із найріднішими, тому ІА Дивись.info розповідає про найцікавіші події, що відбудуться цього вікенду в місті.

У переліку — музика, театр, розваги та атракції для діток.

Головна ялинка Львова

Уже цієї п'ятниці, 17 грудня о 16.00 годині навпроти Львівської опери засяє головна ялинка міста. Нинішнього року до Львова її привезли із Оброшиного: 17-метрову новорічну красуню подарував Василь Іванович Козленко.

Під час відкриття обіцяють розважальне шоу. Виступатимуть Павло Табаков та вихованці його творчої школи, гурт «Дикобраз».

Святкові концерти у Львівському органному залі

Цими вихідними відгримить кілька концертів від кращих музикантів України у Львові.

Настрій справжнього свята передасть Олена Мацелюх 18 та 19 грудня о 14:00. А Надія Величко запрошує на різдвяний органний речиталь 25 грудня о 15:00, а також 26 та 30 грудня о 19:00.

Зі святковими програмами до Львова завітають відомі органісти України:

  • Соліст Національного будинку органної та камерної музики Максим Сидоренко
    готує цікавий музичний подарунок. Блискуча програма з рідкісних і прекрасних
    різдвяних творів прозвучить 17 грудня о 19:00;
  • Відомий органіст з Луцька Петро Сухоцький творитиме музичне свято 18
    грудня о 19:00. У програмі твори Баха, Райнберґера, Дубуа та інших.

«Браво, Віктюк!»

Перший театр організовує вечір пам’яті відомого режисера - львів’янина Романа Віктюка. 17 листопада – роковини смерті Романа Віктюка, а завтра, 17 грудня, – 1 рік і 1 місяць від дня його смерті.

О 17.00 у фойє другого поверху Першого театру (вул. Гнатюка, 11) буде представлена виставка «Браво, Віктюк!» (модератор – Катерина Віктюк). Відтворення робочого місця, знамениті піджаки, численні фото з постановок різних періодів, оригінали архівних фото, «стіл запахів» та загальна атмосфера дозволять ще ближче познайомитись з Романом Віктюком та відчути його «повсякденність». Виставка - це спроба перенестись у світ творчості Віктюка, де тонка межа між болем від втрати та очікуванням виходу Маестро на поклони стерта зануренням у його театральний простір.

О 18.00 на сцені Першого театру відбудеться вечір спогадів (модератор – театральний режисер Євген Лавренчук). В камерній атмосфері друзі та колеги згадуватимуть історії знайомства та роботи з театральним режисером, а вирізки з відео-інтерв'ю різних періодів та фрагменти постановок нагадають всім про те, якою непередбачуваною та цікавою людиною був Роман Григорович.

Вхід на відкриття виставки вільний. Вхід на вечір спогадів – вільний, за попередньою реєстрацією тут.

75-річчя Львівської національної академії мистецтв

З нагоди свята охочих запрошують долучитися до однієї із подій.

У п'ятницю, 17 грудня, о 17:00 «VIVAT ACADEMIA!» Виставка творів викладачів Львівської національної академії мистецтв. Національний музей у Львові імені А. Шептицького. (пр. Свободи, 20).

Музеї та екскурсії

Цими вихідними у Львові проведуть акції, у межах якої відвідувачі зможуть сходити у заклади культури за акційною ціною. Акція триватиме впродовж 18-19 грудня.

Фото ілюстративне

Цьогоріч акція передбачає наступне: за одну проплачену одиницю послуги людина отримує ще одну. Тобто кожен учасник, оплативши послугу, може безкоштовно провести з собою ще одну людину. В програмі є і музеї, які пропонують акційні ціни за вхід та екскурсії експозиціями. До заходу долучились й екскурсоводи, які пропонують різноманітні екскурсії.

Пропонують екскурсії музеями та піші містом, у програмі — розповідь про Євгена Коновальця, Івана Франка, пішохідна екскурсія «Храм святих Ольги і Єлизавети і довкола» та інші. Повний перелік ось тут. Організатори наголошують, що реєстрація на заходи є обов'язковою.

Благодійний вечір

У суботу, 18 грудня, відбудеться благодійний вечір «Що загинуло – Воскресне». Цей вечір проводить Фонд Музею Голодомору, аби зібрати благодійні внески для створення експозиції Музею Голодомору. Окрім музичної частини вечора на благодійників чекає презентація проєкту Музею Голодомору – символічного увічнення пам’яті та символу непереборного духу українців.

У концерті візьмуть участь: Ольга Кульчинська (сопрано), Тетяна Вахновська (мецо-сопрано), Хор та симфонічний оркестр Львівської національної опери.

Квитки —  тут.

Перший науковий театр для дітей

Організатори запрошують дітей шкільного віку, їх батьків та всіх охочих 18 грудня о 10:00 та о 12:00.

Фото: Перший науковий театр

Перший науковий театр – це наука простими словами для дітей та дорослих через вражаючі експерименти у просторі інноваційної освіти Lviv Open Lab. У програмі – хімічні експерименти від досвідченого хіміка та автора наукових майстер-класів Миколи Лехновського.

Вхід вільний за попередньою реєстрацією за цим посиланням.

Музична комедія

Національний Академічний Український Драматичний Театр імені Марії Заньковецької запрошує 18 грудня о 19 годині на музичну комедію Різвяна ніч за Михайлом Старицьким від режисера-постановника Федіра Стригуна.

Квитки — тут.

«Діти – дітям»

У неділю, 19 грудня, о 14:00 годині у мистецькому муніципальному центрі розгорнуть виставку дитячих малюнків, кошти за придбання яких скерують на закупівлю обладнання для новоствореного центру слуху та мовлення для дітей у лікарню на Орлика.

На виставці будуть роботи учнів студії Наталі Павлюк. Проєкт відбувається вдруге: виставка присвячена портретам найрідніших людей.

Виставка триватиме три тижні. Кошти також можна перерахувати на картку ось тут.

Перший фільм-мюзикл про святого Миколая

У Львові зняли перший у Львові дитячий повнометражний музичний фільм «В.О. Святого Миколая» – це сучасна атмосферна картина про стосунки батька та його невгамовної доньки, які напередодні свята Миколая потрапляють в одну несподівану історію. У фільмі розповідається про українські традиції, про галицьке свято Миколая (без Санта Клауса та Діда Мороза) та про зимову львівську казку.

Презентують його у ТЦ «Кінг-Крос», кінотеатр «Планета-Кіно» з 16 по 22 грудня. Початок — 19.20 година.

До слова, якщо ви плануєте подарувати діткам на миколая зустріч із Чудотворцем, тут можна знайти локації та ціни резиденцій як у Львові, так і на Львівщині.

Нагадуємо, Львівщина тепер перебуває у «жовтій» зоні карантину, втім обмеження все одно стосуватимуться невакцинованих відвідувачів, тому для відвідин заходів необхідно прихопити зі собою сертифікат про щеплення принаймі однією дозою вакцини проти коронавірусу, негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до заходу, довідки про одужання чи протипокази до вакцинації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: